seon5

Parcul Seonyudo

Parcul Seonyudo este localizat pe insula Seonyudo, una dintre insulele aflate pe raul Han. Parcul functiona in trecut ca platforma de  filtrare, insa a fost transformat in parc ecologic. Seonyu inseamna “un loc de frumusete naturala”. Parcul Seonyudo foloseste fosta platforma de filtrare intr-o mare masura. Contine patru parcuri si mai multe drumuri. Pe langa acestea, parcul ofera si alte facilitati precum Galeria de Design din Seul si o gradina botanica. Parcul Seonyudo este un loc foarte indragit, unde oamenii pot experimenta viata in natura si se pot relaxa admirand frumoasele peisaje ale raului.

 

Rezervor de oxigen pentru cetatenii din Seul.

Parcul Seonyudo obisnuia sa fie folosit ca platforma de filtrare care furniza apa potabila. Parcul s-a deschis in 2002 si infrastructura existenta a fost transformata intr-un parc de purificare a apei, o gradina botanica acvatica si un loc de joaca acvatic ecologic. Acest parc ecologic functioneaza ca si rezervor de oxigen, oferindu-le locuitorilor Seulului aer curat. In prezent, parcul a devenit o destinatie populara pentru turisti, gazduind peste 300 de vizitatori pe zi.

Podul Seonyugyo

Podul Seonyugyo face legatura intre Parcul Raului Han si Seonyudo si a devenit una dintre atractiile principale ale raului. Este singura pasarela pietonala de pe raul Han si a fost construita in 2002 pentru a celebra aniversarea de 100 de ani a relatiilor coreeano-franceze. Podul este proiectat de arhitectul francez  Rudy Ricciotti si masoara 469 de metri. Este cunoscut pentru privelistea spectaculoasa de noapte.

Fantana Angae (Fantana Cetii)

In fiecare seara (exceptand serile de iarna) in parcul Seonyudo, Fantana Angae functioneaza pentru  10 minute, intre orele 20:00-23:00. Fantana creeaza un peisaj incantator noaptea.

Loc de joaca acvatic ecologic

Parcul Seonyudo este popular in randul copiilor, pentru ca are diverse plante acvatice rare si facilitati pe placul celor mici. Locul de joaca acvatic ecologic din parc foloseste apa purificata si are un nivel al apei scazut, astfel incat copiii se pot juca in siguranta. In apropiere exista un loc cu nisip si banci de lemn.

Fosta statie de pompare Cafeneaua “Naru”

Cafeneaua “Naru” are un perete de sticla, astfel incat vizitatorii sa se poata bucura de un moment de relaxare in timp ce isi savureaza ceaiul sau cafeaua si sa absoarba peisajele linistitoare ale raului Han. Cafeneaua acoperita cu iedera are o priveliste frumoasa in jur, inclusiv trei salcii. Cafeneaua ofera gustari rapide si bauturi si a fost construita pe locul fostei statii de pompare.

O trasatura unica a parcului Seonyudo este folosirea fostei platforme de filtrare pentru construirea unei noi structuri, care convietuieste cu natura inconjuratoare. Spre exemplu, gradinile de tranzitie ce si-au pastrat formele initiale  gazduiesc acum diverse gradini cu teme ecologice. Gradina coloanelor verzi are randuri de coloane verzi acoperite cu iedera, inainte fiind fundatia rezervorului. Acestea sunt exemple de baza a transformarii parcului Seonyudo intr-un parc ecologic. Poti admira diverse plante acvatice si gradini ecologice in timp ce inveti despre ecologie si experimentezi natura. Parcul include si diverse facilitati cu ajutorul carora vizitatorii pot comunica electronic.

 

Sursa: visitseoul.com

Traducere: Andreea Sabac

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.