olimp3

Parcul Olimpic din Seul

Parcul Olimpic a fost construit initial in 1988 pentru a gazdui Jocurile Olimpice de la Seul, iar astazi le ofera locuitorilor Seulului sansa de a se bucura de o varietate de activitati culturale, sportive si de relaxare.

Parcul Olimpic este impartit in patru zone: arte si cultura, recreere si sport, mediu si istorie. In partea de nord-vest se afla zonele de mediu si istorie, care gazduiesc o poteca de-a lungul careia se afla o cetate antica si locuri din care poti invata despre lumea naturii. In partea de sud a parcului se afla zona de arte si cultura, care gazduieste Muzeul de Arte SOMA (Seoul Olympic Art Museum), precum si un parc de sculptura in aer liber. De fapt, Parcul Olimpic este unul din cele 5 parcuri de sculptura de top din lume, gazduind peste 200 de creatii ale artistilor coreeni si internationali de top, precum si a unor talente in devenire.

Despre sculpturile din parc

La intrarea in parc se afla o piata in mijlocul careia este situata Poarta Pacii Mondiale (World Peace Gate). Aceasta Piata a Pacii serveste de multa vreme ca loc de relaxare, dar este si un spatiu popular pentru mersul pe role. Flacara Olimpica de sub poarta, care a fost aprinsa in timpul Jocurilor Olimpice din 1988, continua sa arda inca de atunci.

Una dintre atractiile care trebuie neaparat vazute cand vizitezi parcul o reprezinta cele peste 200 de sculpturi in aer liber (precum si cele din Muzeul SOMA) ale unor artisti celebri si mai putin celebri.

Vizitatorii se pot bucura de florile de sezon si de frunzisul de toamna in timp ce pasesc pe drumul care se intinde de-a lungul Mongchontoseong (loc de fortificatii antice de lut), ce are o circumferinta de 2,7 km si 6 metri inaltime. Zona este un loc popular si pentru picnicurile in familie.

 

Sursa: visitseoul.net

Traducere: Andreea Sabac

olimp olimp1 olimp2 olimp3 olimp4 olimp5 olimp6 olimp7 olimp8 olimp9 olimp10




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.