Fara educatie nu poti avea succes

Educatia în Coreea de Sud este considerată ca fiind crucială pentru succesul personal si, per ansamblu, iar concurenta, prin urmare, este foarte aprinsa si acerbă. Administratia centrală supraveghează procesul pentru educatia copiilor de la grădinită până la ultimul an de liceu. Matematica, stiinta, coreeana, engleza si studiile sociale sunt în general considerate a fi cele mai importante obiecte de invatamant. În mod normal, educatia fizică nu este considerată importantă, de aceea nu este recunoscută de către populatia etilista academică din Coreea de Sud ca educatie. In plus, multe scoli nu dispun de săli de sport de înaltă calitate. In schimb, Coreea de Sud a fost prima tară din lume, ce a oferit acces la internet de mare viteză în toate scolile primare, de juniori si licee.

Desi elevii din Coreea de Sud de multe ori au rang înalt la evaluările comparative internationale în comparatie cu majoritatea elevilor din sistemul de învătământ din Vest, cel din Coreea de Sud este criticat pentru accentul prea mare pe învătare pasivă si memorare. Structura sistemului de învătământ sud-coreean este stricta si excesiva în comparatie cu omologii săi din majoritatea societătilor occidentale.

Gradele scolare

Elevii născuti înainte de 1 martie vor fi mai mari cu un an decât varstele enumerate aici (cu toate acestea, multi elevi născuti în lunile ianuarie si februarie intra la grădinită cu un an mai devreme). Toate vârstele sunt în anii din Vest; pentru a găsi vârsta în sistemul de vârstă coreean adăugati un an vârstelor prezentate aici.

Clasa / Varsta specifica

Scoala pentru copii:

Cresa 0-2 ani
Gradinita 3-6 ani

Scoala primara:

Clasa intai 6-7 ani
Clasa a doua 7-8 ani
Clasa a treia 8-9 ani
Clasa a patra 9-10 ani
Clasa a cincea 10-11 ani
Clasa a sasea 11-12 ani

Scoala generala:

Clasa intai 12-13 ani
Clasa a doua 13-14ani
Clasa a treia 14-15 ani

Liceul:
Clasa intai 15-16 ani
Clasa a doua 16-17 ani
Clasa a treia 17-18 ani

1 2 3

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.