hanul5

Parcul Haneul

Parcul Haneul este cel mai popular dintre cele cinci parcuri situate în Parcul Cupei Mondiale care a fost construit pentru a comemora 17 FIFA World Cup. Cum numele său, Haneul, înseamnă “cer” în coreeană, parcul este situat pe cea mai mare suprafata a Parcului Cupei Mondiale și oferă vederi impresionante ale Seulului. După urcarea a 291 scari, vizitatorii se pot bucura de vederi fantastice ale Seulului și Raului Han.

Parcul Haneul a fost candva un depozit de deșeuri. In cele din urmă a devenit un munte enorm de gunoi. După ce a ajuns la capacitatea maxima s-a oprit din funcționare în anul 1993. Guvernul Metropolitan din Seul a decis să transforme acest domeniu într-un parc ecologic. Parcul Haneul este un exemplu pozitiv care arată modul în care un depozit poate fi transformat într-un loc frumos, atunci când natura permite refacerea terenului.

Aspectul cel mai atractiv al Parcului Haneul este cel al vederilor spectaculoase pe care le oferă. Parcul este situat la cea mai mare altitudine din Parcul Cupei Mondiale, și platforma de observare oferă priveliști uimitoare.

Principalele repere din Seul pot fi văzute în toate direcțiile. În timp ce se bucură de priveliste, vizitatorii se pot relaxa în zonele de odihnă. Există cinci turbine eoliene mari în Parcul Haneul. Turbinele eoliene au devenit un simbol al parcului. Energia generata este folosita pentru a opera lămpile parcului și centrul de informare. În plus, gazul metan produs de depozitul de deșeuri este reciclat drept combustibil pentru stadion și pentru cartierul din apropiere. Parcul Haneul este un loc ecologic.

Unul dintre elementele distinctive ale parcului este vasta pășune. Există patru zone împărțite într-un X de-a lungul crestei. Pe secțiunile Nord și Sud, este plantata iarba inalta. Pe secțiunile Est și Vest, este plantata iarba scunda. Acest lucru creează diferite peisaje din fiecare sezon. Primăvara, diverse flori salbatice infloresc. În timpul verii, floarea-soarelui balansandu-se în vânt este o priveliste frumoasă.

 

Festivalul Ierbii de Argint

Festivalul Ierbii de Argint în Parcul Haneul oferă cea mai bună introducere în parcul ecologic restaurat. Acesta are loc în fiecare octombrie, când iarba de argint este în plină floare. Vizitatorii se pot bucura de diverse activități de neuitat la festival, cum ar fi o plimbare prin iarba de argint pe timp de noapte, meșteșuguri din iarbă de argint, programe pentru vizitatori de peste mări și multe alte activități.

Parcul are facilitati limitate pentru ca foloseste energie eoliene. Există un centru de informare și toalete în zonele centrale.

Parcul Cupei Mondiale este format din cinci parcuri diferite: Parcul Pyeonghwa, Parcul Nanjicheon, Parcul Nanji Hangang, Parcul Noeul si Parcul Haneul.

 

Traducere: Theo Nicole

Sursa: visitseoul.net




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.