Samsung lansează platforma educațională EduPedia™

Samsung Electronics România a lansat EduPedia™, prima platformă educațională disponibilă pe Smart TV-urile Samsung cu sistem de operare Tizen, care aduce într-un singur loc o gamă variată de conținut interactiv, pentru preșcolari, elevi și studenți. Potrivit unui comuncat de presa, platforma EduPedia™ este o continuare a programului Manuale Digitale, lansat anul trecut, și le oferă utilizatorilor de toate vârstele conținut educațional și interactiv, chiar în confortul caselor lor. „(…) acum nu ne adresăm doar elevilor de clasele I și a II-a, ci și preșcolarilor, studenților și chiar adulților. Ne dorim ca fiecare dintre utilizatorii Samsung Smart TV să poată acumula cunoștințe și informații noi din diverse domenii, chiar din propria casă,” a declarat  Ana Maria Păsculescu, Head of Product Management al Diviziei Consumer Electronics, în cadrul Samsung Electronics România.

Samsung Edupedia KV 297x210mm_iulie2016

Conținut pentru preșcolari

Conținutul oferit de Samsung EduPedia™ pentru copiii până în șapte ani răspunde curiozităților acestora prin povești, cântecele, jocuri, fișe de colorat și desenat, totul pentru ca părinții să descopere potențialul copiilor lor, într-un mod ludic pentru cei mici.  Conținutul este adecvat pentru copiii de doi și trei ani, pentru copiii de grădiniță (de la patru la cinci ani) și pentru cei care abia acum încep școala (șase și șapte ani), înglobând cele cinci arii de dezvoltare: intelectuală, creativă, emoțională, dezvoltare fizică și dezvoltarea socială.

Manualele digitale pentru elevi

Manualele digitale lansate anul trecut au fost integrate în noua platformă. Ele sunt parcurse de către copii cu ajutorul unui profesor virtual, care îi însoțește și îi ghidează pe cei mici pe tot parcursul temelor interactive. Platforma este ușor de utilizat pe Samsung Smart TV, urmărind câțiva pași simpli: profesorul virtual prezintă exercițiul, copilul poate mări exercițiul pe tot ecranul, copilul rezolvă exercițiul cu ajutorul profesorului, iar părinții verifică progresul copilului. Astfel, teme nu mai sunt o povară, ci dimpotrivă, un lucru așteptat cu nerăbdare de cei mici.

Școala Dacobots

În parteneriat cu dezvoltatorul local de conținut educațional, Ascendia S.A., Samsung a inclus și secțiunea Școala Dacobots, care le oferă copiiilor posibilitatea de a învăța diferite materii într-un context atractiv. Pentru fiecare domeniu, un profesor virtual sub forma unui robot va fi ghid pe tot parcursul exercițiilor interactive. Copiii descoperă tainele Matematicii, Istoriei, Științei și Sănătății în noua lume futuristă Dacobots. Alături de roboții educaționali Zalmox, HENA, G4 și Derzelis, copiii vor învăța într-un mod distractiv. Având parte de o evaluare permanentă pentru fiecare subiect, printr-o varietate de exercitii, copiii își consolidează fără efort cunoștințele într-o manieră atractivă.

Conținut pentru licee și universități

Samsung EduPedia™ oferă conținut și pentru domeniul academic prin intermediul celor de la Khan Academy, Massachusetts Institute of Technology și Stanford eCorner.  Studenții și adulții care doresc să își extindă cunoștințele de matematică, știință, programare, istorie, artă, economie, precum și din multe alte domenii au acces la informații oferite de către unele dintre cele mai importante autorități educaționale din lume, chiar din confortul propriei case, mai arata sursa citata.

 Platforma educațională Samsung EduPedia™ a fost dezvoltată de Samsung Electronics România, în colaborare cu Ascendia S.A. și CanteceGradinita.ro și este disponibilă gratuit, prin intermediul Smart Hub, pe televizoarele Samsung Smart din gamele 2015 și 2016. Pentru a accesa platforma EduPedia™ de pe Samsung Smart Tv, este nevoie să se creeze un cont, iar pe baza acestuia se va genera un cod care trebuie folosit întotdeauna pentru autentificarea. Crearea contului se poate face foarte simplu, de pe pagina online: http://www.samsung.com/ro/smarttv/edupedia.html.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.