963

Douasprezece k-drame istorice pe care ar trebui sa le vedeti

Pentru fanii internationali ai k-dramelor, genul istoric este plictisitor si monoton, dar nu judecati cartea dupa coperta sa. Si pentru ca a fost facut un top al acestor seriale, noi vrem sa il impartasim cu voi. In cele ce urmeaza va vom enumera douasprezece drame ce au fost considerate unele dintre cele mai bune proiecte din acest deceniu.

  1. The Moon That Embraces The Sun/ Luna imbratiseaza soarele

Aceasta drama de 20 de episoade este o adaptare dupa romanul „Haereul Poomeun Dal”, de Jung Eun-Gwol, povestea derulandu-se la curtea regala, in timpul domniei unui rege fictiv. In prim-plan se afla tanarul rege in varsta de 23 de ani Lee Hwin si frumoasa preoteasa Wol, prima lui iubire, pentru care este capabil sa-si dea viata. Intr-o epoca medievala, dominata de conventii si prejudecati, povestea secreta de dragoste dintre cei doi, desi aleasa regelui este de origine nobila, nu poate fi acceptata… Vor reusi cei doi sa-si impartaseasca iubirea?

  1. Jumong/ Legendele palatului: Printul Jumong

Considerat fondatorul regatului Goguryeo (anul 37 i.Hr.), unul dintre cele trei regate istorice coreene, Jumong, la fel ca Alexandru cel Mare sau Ginghis Han, a devenit un adevarat mit. A fost unul dintre acei eroi care si-a coplesit generatia si a schimbat istoria. Dar ce-ar putea fi un om obisnuit sau rege, daca nu ar cunoaste dragostea? Din fericire, Jumong nu a fost numai un mare print, ci si un om care a trait o mare poveste de dragoste.

Jumong este un serial istoric coreean produs de MBC si are 81 de episoade. Actiunea incepe in anul 108 i.Hr. cand refugiatii fostului regat Joseon sunt supusi abuzurilor din partea imperiului Han. Legendarul erou Haemosu, liderul armatei Damul, formeaza o alianta cu Geumwa, printul mostenitor al regatului Buyeo, pentru a infrunta imperiul Han.

  1. Scholar Who Walks The Night

“Scholar Who Walks the Night” este o serie de televiziune din Coreea de Sud din 2015 bazata pe manhwa cu acelasi nume scrisa de Jo Joo-hee si ilustrata de Han Seung-hee.

Povestea, care este plasata intr-o dinastie Joseon alternativa, ne-o prezinta pe Jo Yang-sun (Lee Yu-bi),  fiica unui nobil, a carui familie pierde totul cand el este acuzat de tradare. Pentru a castiga bani, Yang-sun, care se imbraca in barbat inca de copil,  incepe sa vanda carti si astfel il intalneste pe savantul frumos si misterios, Kim Sung-yeol (Lee Joon-gi), care lucreaza la Hongmungwan. Sung-yeol este un vampir care continua sa fie bantuit timp de mai bine de 100 de ani de moartea primei sale iubiri, Lee Myung-hee (Kim So-eun), mai ales cand o intalneste pe sosia lui Myung-hee, Choi Hye-ryung, fiica unui nobil.

Ce se intampla cand Kim Sung-yeol afla ca Choi Hye-ryung nu este iubita sa si ca, de fapt, ea este aliata vampirului rau din cauza caruia si el a devenit o creatura a noptii? Va reusi Sung-yeol sa o uite pe Myung-hee si sa il invinga pe Gwi, vampirul rau?

  1. Faith

“Faith” este o drama sud-coreeana de 24 de episoade ce a fost transmisa de postul de televiziune SBS. Acest serial prezinta povestea de dragostea dintre un razboinic din perioada Goryeo si o femeie doctor din zilele noastre, dragostea lor depasind granitele timpului si spatiului.

Yoo Eun Soo (Kim Hee Sun) este un chirurg plastician in varsta de 33 de ani, din anul 2012. Ea a fost initial chirurg general, insa a constatat rapid ca era o profesie suprasolicitanta, care nu era asa bine platita, si s-a mutat la chirurgie plastica. Visul ei este ca in viitor sa-si deschida propriul sau spital. Dar intr-o zi, Choi Young (Lee Min Ho) o rapeste si o duce inapoi in epoca Goryeo pentru ca are nevoie de abilitatile ei medicale. Povestea lor de dragoste se intinde de-a lungul secolelor, dar si a convingerilor razboinice, deoarece, dupa moartea primei sale iubiri, el renuntase la dragoste pentru a fi un razboinic neclintit.

  1. The Flower in Prison/ Floarea din inchisoare

“The Flower in Prison” este un proiect realizat de MBC pentru a celebra cea de-a 55-a aniversare a postului.

Serialul este o poveste despre Ok Nyeo, o fata nascuta si crescuta in inchisoare, dar care castiga pricepere si intelepciune prin intalnirea ei cu oameni extraordinari din toate categoriile sociale. Fata devine un cruciat pentru taranii asupriti si porneste o calatorie pentru a afla din ce categorie sociala face parte. Prin viata lui Ok Nyeo, aceasta drama prezinta mostenirea legilor privind drepturile omului din era Joseon, pentru care Nyeo lupta sa fie puse in aplicare in intreg regatul.

  1. Mirror of the Witch/ Oglinda vrajitoarei

Aceasta este o drama sud-coreeana din 2016, care ne spune povestea unei printese devenita vrajitoare. Naratiunea incepe cand regina Sim, care nu poate avea copii, merge la samanul Hong Joo. Acesta, prin intermediul magiei negre, o ajuta pe regina sa dea nastere unei fete, Seo Ri, si unui baiat, Soon Hwae, gemeni. Insa, ca orice magie neagra, si aceasta vrajitorie a venit cu un pret, astfel incat printesa a fost blestemata si lasata sa moara. Cu toate acestea, Seo Ri este salvata de tatal lui Poong Yeon, ce devine singurul sau prieten. Printesa, care creste ca o vrajitoare, incearca sa isi dea seama cum sa scape de blestemul aruncat asupra ei si astfel il intalneste pe medicul regal Heo Joon. Oare va reusi acesta sa o ajute pe Seo Ri sa scape de blestem si sa isi revendice locul de drept?

  1. Empress Ki/ Imparateasa Ki

“Empress Ki” este un serial difuzat in anul 2013 de postul MBC. Acesta ne spune povestea unei fete care din sclava devine imparateasa Yuan-ului. Pe parcursul serialului vom vedea cum actiunea si intrigile politice se imbina perfect cu romantismul si iubirea adevarata. Vom descoperi cine ii castiga inima femeii care este impartita intre doua iubiri si care este macinata de dorinta razbunarii, dar si de ambitia de a deveni imparateasa Chinei.

Printre actorii din aceasta drama ii vom regasi pe Ha Ji-won, Ji Chang-wook, Joo Jin-mo, Kim Ji-han si Baek Jin-hee.

  1. Rebel: Thief Who Stole The People

Plasat in timpul domniei celebrului rege tiran Yeonsangun, serialul, difuzat la inceputul anului 2017 de postul de televiziune MBC, spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor care a furat de la bogati pentru a da saracilor, si prezinta calatoria lui in a deveni primul activist revolutionar din Joseon.

Ce ati face daca simplul fapt al nasterii voastre nu va da nicio pozitie in societate? Hong Gil Dong (Yoon Kyun-sang) este fiul slujitorului Hong Ah Mo Gae, care nu ii da lui Gil Dong nicio pozitie juridica in societatea din era Joseon. Fara posibilitati de a face o activitate legitima, in ciuda stralucirii sale, Gil Dong devine liderul unei gasti de contrabandisti care fura de la cei bogati pentru a oferi bunurile celor saraci.

Contemporanul lui Gil Yong, Yi Yung, devine tiranicul rege Yeonsangun (Kim Ji-suk), care ingreuneaza viata oamenilor obisnuiti. Gil Dong salveaza viata lui Song Ga Ryeong (Chae Soo-bin), care devine o vaduva tanara dupa ce sotul ei este ucis de rege.

Ga Ryeong viseaza sa se razbune cu orice pret pe rege, iar consoarta credincioasa a lui Yeonsangun, care este Jang Nok Soo (Lee Ha-nui), inca il mai iubeste in secret pe Gil Dong, prima sa iubire. Poate Gil Dong apara drepturile oamenilor obisnuiti in drumul sau pentru a deveni primul activist revolutionar din Joseon?

  1. Ruler: Master of the Mask/ Carmuitorul: Stapanul mastii

“Ruler: Master of the Mask” este un serial ce este difuzat in prezent de postul MBC miercurea si joia, la ora 22:00 (ora coreeana).

Actiunea acestei drame este plasata in secolul al XVIII–lea, in era Joseon. Serialul infatiseaza povestea Printului Mostenitor Lee Sun, rol interpretat de Yoo Seung Ho. Pentru a accede la tron el trebuie sa se confrunte cu o puternica organizatie numita Pyunsoo-hwe, care controleaza tara din umbra datorita monopolului pe care l-a pus pe aprovizionarea cu apa a natiunii. Lee Sun va deveni simbolul celor aflati in suferinta si a luptei pentru dreptate. El se va indragostesti de Han Ga Eun, personaj interpretat de Kim So Hyun. Cu ajutor ei, Printul Lee Sun va incerca sa depaseasca adversitatile si sa devina un conducator drept.

3. Hwarang: The Beginning/ Hwarang: Cavalerii din Silla

“Hwarang: The Beginning”  este un proiect  special care ne trimite intr-o perioada frumoasa a istoriei poporului coreean, mai cu seama in timpul Regatului Silla.

Aceasta drama spune povestea unui grup de tineri care infrunta provocarile vietii crescand si invatand  lucruri noi, dar si descoperind dragostea. Actiunea se desfasoara in Seorabeol, capitala Regatului Silla. Acesti tineri nu sunt unii obisnuiti, ei fac parte dintr-o categorie aparte de cavaleri, o garda speciala numita Hwarang. In aceasta garda au voie sa intre doar tinerii cu calitati speciale, care provin din famillii de nobili si poseda anumite abilitati atat pe partea  culturala,  cat si artistica. Ei sunt foarte renumiti pentru frumusetea lor (cunoscuti sub denumirea de „Cavalerii mai frumosi ca florile”),  dar si pentru felul in care actioneaza cu determinare si fiind guvernati de propriile principii solide.

  1. Love In The Moonlight/ Dragoste sub clar de luna

“Love In The Moonlight” ne spune povestea lui Hong Ra On, o tanara domnisoara din timpul dinastiei Joseon, care pentru a-si castiga existenta se deghizeaza in barbat si le ofera altor barbati consiliere in probleme sentimentale.  Datorita unei scrisori de dragoste pe care a scris-o pentru un client, ea il intalneste pe printul mostenitor Hyomyeong (Park Bo-Gum). Hong Ra-On nu stie ca el este printul mostenitor, iar Hyomyeong nu stie ca Hong Ra-On e femeie. Printul mostenitor incepe sa fie interesat de Hong Ra-On. Eunucii printului isi dau seama de asta si incearca sa il/o convinga pe Hong Ra-On sa devina unul de-al lor.

  1. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo/ Scarlet, o poveste de iubire

“Moon lovers: Scarlet Heart Ryeo” a fost cel mai asteptat serial coreean al anului 2016 deoarece ni i-a adus pe micul ecran pe actorul Lee Joon Ki si pe cantareata IU (Lee Ji-eun) in rolurile principale.

In timpul unei eclipse totale de soare, o femeie in varsta de 25 de ani, Go Ha-jin (Lee Ji-eun), calatoreste in timp ajungand in dinastia Goryeo. Ea se trezeste in anul 941, in corpul lui Hae Soo, regasindu-se prinsa in lupta pentru tron a celor 14 printi din acea perioada.

Pe parcurs apare si o poveste de iubire, iar Hae Soo care se indragosteste initial de cel de-al optulea print, Wang Wook (Kang Ha-neul), incepe sa aiba sentimente puternice pentru cel de-al patrulea print, Wang So (Lee Joon-gi), care se ascunde in spatele unei masti ce ii atrage porecla peiorativa de “caine lup”.

Serialul, care este unul plin de drama, intriga, actiune si iubire tragica, ce te atrage in lumea sa si nu iti mai da drumul pana cand nu ajungi la final.

Acesta a fost topul celor douasprezece drame istorice pe care si noi consideram ca nu ar trebuie sa le ratati. Cu speranta ca v-am starnit interesul si ca, daca inca nu le-ati vazut, o veti face acum, va uram vizionare placuta! (Corina Stan)

Material realizat din surse combinate




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.