Doua filme sud-coreene in cadrul celei de XIII-a editii a BIFF 2017

Ambasada Republicii Coreea in Romania ii invita pe iubitorii culturii coreene, pe 1 si 2 iulie, sa vizioneze filmele „On the Beach at Night Alone” si  “The Net”, filme ce vor fi difuzate la Cinema Elvira Popescu si Cinema Muzeul Taranului Roman cu ocazia celei de XIII-a editii a Festivalului International de Film Buccuresti (BIFF).

Potrivit anuntului postat pe pagina de Facebook a Ambasadei, programul este urmatorul:

  • 1 iunie, Cinema Elvire Popesco

– 14:00 On the Beach at Night Alone (Sang-soo Hong)

– 16:00 The Net (Kim Ki-duk)

  • 2 iunie, Cinema Muzeul Taranului Roman

– 18:00 The Net (Kim Ki-duk)

– 20:00 On the Beach at Night Alone (Sang-soo Hong)

“On the Beach at Night Alone” (Hangul: 밤의 해변에서 혼자; RR: Bamui Haebyeoneseo Honja) este un film sud-coreean aparut anul acesta, regizat de Hong Sang-soo. Filmul a fost selectat pentru a concura pentru “Ursul de Aur” în principala secțiune de concurs a celei de-a 67-a editii a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. La Berlin, Kim Min-hee (actrita principala din “On the Beach at Night Alone” – n.r.) a câștigat premiul “Silver Bear for Best Actress”. In film, ea ii da viata lui Young-hee, o actriță speriată care este stresată de o relație cu un bărbat căsătorit în Coreea. Pe o plajă ea se întreabă: “Oare el imi simte lipsa, asa cum ii simt eu lipsa?”. Raspunul la aceasta intrebare il veti afla urmarind pelicula lui Sang-soo Hong.

“The Net” (Hangul: 그물; RR: Geumul) este o pelicula sud-coreeana ce se incadreaza in genul dramelor, regizata de  Kim Ki-duk. Filmul a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Toronto, in 2016.

Ryoo Seung-bum joacă rolul lui Nam Chul-woo, un pescar sărac care trăiește o viață simplă în Coreea de Nord, alaturi de soția și fiica sa. Într-o zi, plasa lui este prinsă în motorul barcii care ajunge in mod accidental in apele sud-coreene. Nam Chul-woo este astfel suspectat ca este fie un defector, fie un spion. El îndură interogatoriul, bătăi și multe alte lucruri în încercarea de a reveni la familia sa, desi realizeaza că viața lui nu va mai fi la fel.

In alte roluri:

 

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) va avea loc în perioada 28 iunie – 2 iulie 2017, în Bucureşti, la Sala Elvire Popesco, Institutul Francez din Bucuresti, Muzeul Țӑranului Romȃn, Sala Horia Bernea ṣi Clubul Țӑranului.

Festivalul este organizat de Fundaţia culturală CHARTA în parteneriat cu CNC, Universitea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” și Institutul Cultural Roman (ICR). Potrivit site-ului ICR, evenimentul este unul competitiv, deschis cinematografului de artă, care încurajeazӑ cinematograful independent romȃnesc, european si internaţional, descoperӑ talente și promovează tineri realizatori de film.

BIFF promovează cu precӑdere filme care nu intră în circuitul cinematografelor din România, fiind un festival dedicat în primul rând tinerilor. Unul din punctele de originalitate și unicitate ale festivalului este dat de selecţia proiecţiilor, ce cuprinde filme care, cel mai adesea, nu ajung pe ecranele din România.

La gala de închidere a festivalului, care va avea loc pe data de 2 iulie 2017, Institutul Cultural Român va acorda Marele Premiu – Grand Prix, Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul special al juriului.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se afla sub patronajul Altetei Sale Regale, Prințul Radu.

Mai multe detalii despre festival gasiti pe site-ul: http://b-iff.ro/en/

Material realizat de: 한사랑




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.