Locuri de vizitat in perioada Chuseok-ului

Cu o lunga vacanta de Chuseok, care a furat starul si a inceput sambata, 30 septembrie, este aproape sigur ca drumurile si autostrazile din Coreea se vor transforma in “masini de tocat nervii”. Decat stresul provocat de ambuteiajul din trafic, mai bine gasiti alta evadare, si anume metroul. Prin urmare, dati fuga la metrou pentru o plimbare in jurul Seul-ului si o vizita in locuri unde nu ati fost niciodata, iar pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, cei de la The Korea Herald au facut o lista cu atractiile din Seul, care sunt accesibile cu metroul.

K-pop hot spots

Pentru fanii K-pop, exista locuri in Seoul unde pot gasi urme ale vedetelor preferate, sau chiar se pot intalni cu ele, daca sunt cu adevarat norocosi.

Situat in interiorul sediului MBC din Sangam-dong, Seul, langa Digital Media City Station, MBC World este primul parc tematic de emisie din Coreea. Acesta ofera programe legate de K-drame sau K-pop, cum ar fi teatre holografice, programe de dans, un program be-a-news-anchor si zone cu diverse tematici foto. In afara cladirii se afla Star Street, unde pot fi gasite amprentele celor mai in voga celebritati coreene.

S.M. Town Coex Artium, in apropiere de gara Samseong, este un complex de sase etaje care detine aproape tot ce are legatura cu S.M. Entertainment, una dintre cele mai mari agentii de divertisment din Coreea. Faimosul magazin “Sum” se afla la etajul al doilea, de unde vizitatorii pot cumpara tricouri, palarii si alte produse licentiate impreuna cu fotografii semnate. Exista, de asemenea, o cafenea care ofera gustari si bauturi cu tematica celebritatilor si SM Town Theatre, situat la al saselea etaj, unde sunt gazduite in mod regulat musical-uri cu holograme si alte spectacole. Coex Artium este deschis pe tot parcursul anului.

Daca doriti sa va bucurati de spectacole si concerte ale vedetelor K-pop, precum Big Bang, Psy si 2PM prin intermediul videoclipurilor cu holograme high-definition, teatrul virtual K-Live este situat in mijlocul cartierului comercial Dongdaemun, langa Dongdaemun History si Culture Park Station. Este inchis in zilele de luni si miercuri in timpul Chuseok-ului.

Plimbare in Seul

Este un moment minunat de a va bucura de o plimbare placuta si de a gasi pace in natura, cand cei mai multi oameni au plecat din Seul. Parcul Ttukseom Hangang de langa statia Ttukseom este un loc unde va puteti relaxa pe malul raului, cu atractii si activitati, inclusiv fantani muzicale, gradina de trandafiri, loc de joaca pentru copii si expozitii de arta. Una dintre atractiile sale principale este “ecranul de apa” – instalat pe scena principala – care prezinta filme si desene animate in timpul sarbatorii de la ora 20:00 pana la ora 22:00. Acesta gazduieste, de asemenea, un zid de alpinism, impreuna cu docuri pentru feriboturi si piete de vechituri.

Initial, un depozit de deseuri, World Cup Park, langa statia World Cup Stadium, linia numarul 6, are si cateva parcuri potrivite pentru o plimbare. Printre acestea se numara Parcul Nanji, care are terenuri de camping, facilitati sportive si docuri pentru iahturi si Parcul Haneul, cu un camp vast de iarba si o natura bogata.

Pentru drumetii, Parcul National Bukhansan, langa statia Gupabal, linia numarul 3, este o alta opțiune, in care vizitatorii pot alege un traseu mai greu sau mai usor pentru a urca pe munte. Se poate face drumetie pana la terasa Baegundae aflata la 836 de metri, care ofera o priveliste panoramica asupra orașului Seul – sau puteti face o plimbare neobisnuita pe traseul muntelui Dullegil.

Puteti urmari moment istorice prin intermediul festivalurilor de Chuseok

Cei care cauta o vacanta distractiva și educativa pot vizita situl Amsa Neolithic din Amsa-dong, estul orasului Seul, langa statia Amsa, linia numarul 8, care ofera vizitatorilor o privire asupra stilului de viata din Coreea preistorica din timpul erei neolitice (1.000 i.Hr.).

Site-ul dispune de un sit preistoric care are forma de cabana blindata, precum si de expozitii de diferite relicve, printre care si ceramica de tip diagonala. Cladirile expozitionale sunt inchise temporar din cauza reconditionarii care se desfasoara pana in luna martie a anului viitor. Situl Amsa Neolithic este deschis de marti pana duminica, desi in timpul sarbatorii Chuseok, site-ul este inchis pe 2 si 10 octombrie.

In timpul celebrarii Chuseok-ului, in piata din fata cladirilor expozitionale va avea loc, de asemenea, festivalul traditional coreean pe 4 si 5 octombrie, intre orele 10:00 si 17:00. Festivalul include spectacole de muzica traditionala coreeana si programe in care vizitatorii pot experimenta jocuri traditionale coreene, cum ar fi “yutnori” si top-spinning gratuit.

Pentru cei care doresc sa experimenteze atmosfera Chuseok-ului, un festival de trei zile va avea loc in Namsangol Hanok Village, langa statia Chungmuro, linia 3 sau 4, din data de 3 pana pe 5 octombrie. Festivalul implica programe tematice de Chuseok unde vizitatorii pot face si gusta mancarea de Chuseok, pot sa joace jocuri traditionale coreene si sa se bucure de muzica traditionala.

Alte optiuni pentru cei care locuiesc in Seul si carora nu le place sa stea prea mult in trafic ar fi gasirea de lucruri de facut la o aruncatura de bat de capitala tarii. In acest scop tot cei de la The Korea Herald ne vin in ajutor cu o alta lista de locatii, printre care se numera:

Lacul Paldang – Namgyangju, provincia Gyeonggi

Conduceti de-a lungul raului Han spre est de Seul timp de aproximativ o ora si veti intalni Lacul Paldang si natura care il inconjoara.

Parcul ecologic Dasan, numit dupa marele filozof si savant din Joseon, Jeong Yak-yong, este un loc minunat de picnic, cu o varietate de animale si plante conservate. De asemenea, locul de nastere al lui Jeong, care nu este departe de parc, merita vizitat.

Chiar daca Barajul Paldang nu este chiar asa impresionant deoarece nu este nici maret in inaltime, nici sofisticat in design, traseul care duce spre Lacul Paldang ofera o priveliste fermecatoare a lacului si a muntilor care il inconjoara.

Chair daca majoritatea ar recomanda o vizita intr-o zi insorita, privelistea Lacului Paldang acoperita cu ceata este si mai atractiva, conferindu-i o atmosfera mistica.

Cheongpyeong Lake Gapyeong, provincia Gyeonggi

Lacul Cheongpyeong este un alt loc unde drumul se impleteste cu peisaje frumoase.

O calatorie acolo este cu totul speciala toamna, mai ales datorita frunzelor de artar care ofera pe parcursul drumului o imagine aparte. Exista o serie de locuri in care vizitatorii pot parca temporar si se pot bucura de natura, in timp ce conduc in jurul lacului.

Lacul este, de asemenea, renumit ca fiind unul dintre huburile pentru sporturi si activitati acvatice.

Parcul Guri Hangang (Cosmos Park) – Guri, provincia Gyeonggi

Raul Han este usor accesibil din interiorul Seulului, dar vazandu-l din afara megalopolisului este o alta poveste.

In perioada de primavara si toamna, Guri Hangang Park este plin de flori. Campurile sunt colorate in galben in luna mai si capata culoarea mustarului si a cosmosului in octombrie.

Cosmos Park se afla la aproximativ 30 de minute de mers cu masina de la Taereung din Nowon-gu, nordul orasului Seul, iar privelistea asupra raului si a campurilor pline de culoare intalnite pe drumul pana la parc isi asteapta vizitatorii.

O plimbare in jurul parcului este placuta in sine, dar se poate inchiria si o bicicleta in tandem pentru a va bucura de briza rece de toamna.

Bugak Skyway – De la Jongro-gu pana la Seongbuk-gu, Seul

Daca sunteti in cautare de a va bucura de ceva unic in Seul, o plimbare in jurul Bugak Skyway va poate arata o alta parte a orasului.

Drumul de 19 kilometri se afla paralel cu culmea nord-estica a orasului Bugaksan si este cunoscut ca unul dintre cele mai pitoresti drumuri din Seul.

Acesta ofera o priveliste a muntelui pe de o parte, si a orasului, pe de alta parte. Dintr-un pavilion octogonal numit Palgakjeong, vizitatorii au o priveliste panoramica asupra orasului.

Acestea au fost doar cateva din locurile ce pot fi vizitate in perioada Chuseok-ului, si nu numai. Daca aveti ocazia, nu le ratati! (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.