DPCYKBxUMAAM_Bi

BTS vorbesc deschis despre debutul lor American si obiectivele din viitor

Dupa ce au facut istorie ca fiind primul grup K-pop care a cantat pe scena American Music Awards, BTS si-au facut timp pentru un interviu chiar inainte de a disparea pentru o sedinta foto cu revista Vogue. Chiar si cu un program incarcat, idolii ne-au oferit raspunsuri profunde legate de trecutul si viitorul lor, impresionand media cu imensa lor recunostiinta pentru fanii lor.

Vorbind despre experienta lor pe scena AMAs, RM a afirmat: „Inca pare ireal.” J-Hope i s-a alaturat: „Sa fiu invitat la AMAs, un spectacol pe care l-am urmarit numai prin filmulete, si sa cant acolo, cu atat de multi fani venind sa ne vada si sa ne incurajeze, a fost o noua experienta. A fost o onoare. Daca sansa apare, ar fi minunat daca am putea sa cantam si la editia de anul viitor a AMAs. Suntem foarte recunoscatori fanilor.”

RM a adaugat: „AMAs nu ne-au tratat ca o noutate curioasa din Asia, ci ne-au respectat si tratat ca o parte importanta din spectacol. A fost o lista cu 17 reprezentatii, iar noi am fost penultimii. Ne-au ales momentul chiar inainte de cel al Dianei Ross (care a incheiat seara) si am fost prezentati de The Chainsmokers, care sunt foarte populari in Statele Unite. A fost foarte clar in multe aspecte ca stiau multe despre noi si s-au pregatit mult pentru prezenta noastra.”

Desi popularitatea celor din BTS este inca in crestere, cu numarul de urmaritori de pe contul de Twitter al grupului dublandu-se in doar sase luni pentru a depasi 10 milioane – primul cont coreean care a ajuns la acest numar – acestia inca reusesc sa-l impresioneze pe reporter prin recunostiinta si limbajul plin de respect pe care il folosesc atunci cand vorbesc despre fanii lor. Potrivit surselor, BTS nu au ezitat niciodata in a folosi limbaj formal atunci cand au facut referire la fanii lor (un gest de respect important in Coreea).

Cand au fost intrebati de ce cred ca au atata succes, J-Hope a raspuns cu modestie: „Cel mai important lucru este ca fanii nostri, care au crezut in noi si ne-au urmat, au facut posibila aflarea noastra aici. Cred ca am fost capabili sa fim prezenti la aceasta gala datorita puterii fanilor nostri. Indiferent daca ne aflam la AMAs sau la orice alt eveniment din Statele Unite, fanii nostri au fost intotdeauna acolo sa ne incurajeze cu pasiune. Cred ca influenta fanilor este un mare factor care contribuie la succesul nostru.”

RM a comentat: „Faptul ca am reusit sa ne facem debutul american la AMAs este o onoare atat de mare incat ne este inca greu sa procesam acest lucru. Realmente, este suta la suta datorita puterii fanilor nostri. Nu am mai vazut niciodata o comunitate de fani ca a noastra.”

Jin s-a declarat surprins de cat de repede BTS a atins faima anul trecut. „Anul trecut am primit primul nostru daesang la o ceremonie in Coreea (la MAMA 2016)”, a mentionat acesta. A trecut mai putin de un an de cand toti membri nostri s-au imbratisat si au plans (datorita premiului) si totusi, am reusit sa castigam un premiu la Billboard Music Awards si sa cantam la AMAs in tot acest timp. Am ajuns atat de departe, atat de repede, incat mi-este greu sa cred; ma uimeste.”

Cand au fost intrebati despre procesul de producere a cantecelor lor, Suga a raspuns: „Curentele actuale in muzica, mesajul cantecului si sound-ul sunt, evident, toate importante (atunci cand compui). Cand lucram la un cantec, stam mult alaturi de producatori si compunem mult, de asemenea. Cand lucram la un album, ne eliberam complet programul si nu ne rezervam nicio reprezentatie. Tot ce facem este sa lucram la cantecele noastre. Compania respecta asta si in mare parte, ne permite sa lucram neintrerupt.” Acesta a adaugat glumind: „Deci nu avem de ales decat sa ne concentra pe compus si produs. Compania noastra intelege importanta procesului de productie si impactul pe care acesta il are asupra grupului nostru.”

RM a elaborat: „In medie, e nevoie de 20-30 de persoane ca sa produci o piesa-titlu. Trebuie sa ne gandim la distributia pe parti, daca piesa este sau nu suficient de trendy, daca melodiei i se potriveste si un dans si la imaginea grupului.”

Referitor la versuri, Suga a afirmat: „Versurile cantecelor noastre nu sunt suta la suta bazate pe experientele noastre personale. Cu toate acestea, multe dintre versuri au fost influentate de experientele noastre.” A adaugat cu un zambet: „Am lansat prea multe cantece ca „Jump”. Am incercat din rasputeri sa spunem povestile generatiilor noastre si ale grupului nostru de varsta in societatea de astazi.”

BTS, care sunt cunoscuti pentru coregrafiile lor dificile, au impartasit si care sunt dansurile pe care acestia le considera cele mai greu de interpretat. RM a ales „Danger”, in timp ce V a spus ca nu poate alege doar un singur cantec.

„Toate sunt grele”, a ras V. „De fiecare data cand lansam un nou cantec, este cel mai greu de pana acum.”

J-Hope a spus: „Daca ar fi sa aleg doar unul, „Blood, Sweat & Tears.” Chiar si acum, cand il dansam in concerte, ma seaca de atat de multa energie. Si cateva dintre miscari sunt foart dificile.”

„Toti membri par sa aiba opinii diferite,” a raspuns Jimin. „Eu cred ca „MIC DROP” este foarte greu. Sunt multe parti unde trebuie sa cantam si sa dansam in acelasi timp.”

V i s-a alaturat: „Atunci ar trebui sa adaug „We Are Bulletproof Part2.” Dar toate cantecele noastre sunt asa.”

De asemenea, grupul a vorbit si despre recenta campanie UNICEF, „Love Yourself”, Suga comentand: „Cum influenta noastra creste, am dorit sa folosim aceasta influenta intr-un scop nobil.”

In final, fiecare membru si-a impartasit aspiratiile pentru viitor: „Vreau sa fiu bun (in ceea ce fac)”, a declarat Jimin, in timp ce Jin a spus „Nu am nicio aspiratie inalta. Vreau doar sa fiu capabil sa continui sa zambesc si sa fiu fericit.”

J-Hope a adaugat ca isi doreste sa lanseze mixtape-ul sau, spunand: „In prezent lucrez la el. Vreau sa il lansez curand. Nu este un mixtape cu cateva cantece; este aproape de lungimea unui album.” De asemenea, a impartasit: „Deoarece doresc sa comunic cu fanii internationali din Statele Unite si din alte parti, in prezent lurez din greu la studiat limbi straine.”

Jungkook a spus: „Vreau sa scriu un cantec bun si de asemenea, vreau sa fiu bun si la limbi straine. Cel mai mare tel al eu este sa fiu o persoana care nu amana lucrurile pe care vrea sa le faca, si chiar sa le pun in practica.”

V a mentionat ca isi doreste sa incerce mai multe lucruri. „Mi-ar placea sa incerc diferite charm-uri si diferite genuri de actorie”, a spus el. „De asemenea, as vrea sa studiez fotografia mai mult si sa devin mai bun la ea. Si mai vreau sa devin si mai bun in calitate de cantaret si membru BTS. Mi-ar placea sa fiu activ in multe domenii.”

Suga a dezvaluit: „Scopul meu final este ca atunci cand parasesc industria muzicala, sa o „parasesc cat timp ei inca aplauda” (idiom coreean care s-ar traduce ca „incheie cat inca te afli in top). Dar, desi vreau sa plec cat inca exista aplauze, sper ca acea zi sa nu vina prea curand. Fac muzica de ceva timp si sper ca voi reusi sa fac muzica si mai mult timp de acum inainte.”

In final, RM a spus cu un zambet  „ Mi-ar placea sa ma iubesc pe mine insumi.”

 

Sursa: www.soompi.com

Traducator: AleMiRa




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.