8c0126d494

Cum poti sarbatori Seollal-ul daca esti in Seoul?

In acest an, Seollal-ul sau Anul Nou Lunar cade in acest an pe data de 15 februarie, intinzandu-se pe  durata a trei zile continund si in weekend, oferindu-le astfel sud-coreenilor un wekeend prelungit de patru sau cinci zile, informeaza site-ul thesoulofseoul.net.

Potrivit sursei mentionate, majoritatea coreenilor se intorc in orasele lor natale pentru a-si vedea familia iar daca acestia sarbatoresc in mod traditional se vor trezi dimineata foarte devreme si vor organiza o ceremonie pentru a le arata respect stramosilor. Pentru ceremonie acestia vor purta costumul traditional coreean sau Hanbok, se aseaza in fata unei mese-altar pe care sunt asezate tot felul de alimente, inclusiv carne, peste, legume si fructe.

După ceremonie, familiile se vor aseza la masa si se vor bucura de o supa consistenta de tteokguk (n.r- prajiturele de orez), ceea ce inseamna adaugarea unui an la varsta lor, dar si noroc pentru noul an. In Coreea, Anul Nou Lunar este data la care varsta fiecaruia creste cu un an in mod traditional, desi au existat destule discutii despre renuntarea la diferentele de varsta dintre coreeni si occidentali.

Nu toate familiile sarbatoresc in mod traditional, astfel ca majoritatea toprefera sa petreaca aceasta sarbatoare in statiunile de schi si cele balneare pentru a se bucura de relaxare mai degraba decat sa se streseze asupra realizarii meselor perfecte. Indiferent de ceea ce fac oamenii, orasul Seul devine mult mai linistit decat in ​​mod obisnuit. Restaurantele care sunt, de obicei, deschise 24 de ore pe zi, nu pot fi deschise deloc, deci daca ramaneti in oras, planificati inainte, achizitionati alimente si bauturi si bucurati-va de liniste sau puteti sa vizitati unul din urmatoarele locuri care vor fi deschise. Unele locuri vor acorda chiar si reduceri daca v-ati nascut in anul cainelui care ar putea fi: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994.

In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva optiuni de a va petrece mini-vacanta de Seollal daca decideti sa ramaneti in Seoul.

  1. Centrul National Gugak

Centrul National Gugak este cea mai mare locatie de arte ale spectacolului traditional coreean din tara. Este conceput ca un castel si are teatre ce pot gazdui: Muzica de Palat, Muzica de Curte si toate genurile inclusiv productii majore de Changguek (drama muzicala coreeana). Structura scenei si locurile aduc aminte de o gradina coreeana.

In timpul mini- vacantei, vizitatorii sunt bineveniti sa sarbatoreasca Anul cainelui cu o performanta speciala numita Han Pan Nol Gae. Spectacolul va incepe cu interpretarea la tobe mixte,un cantec pentru a bloca ghinionul si ura tot ce este mai bun pentru Anul Nou. Exista, de asemenea, interpretarea dansului lunii realizat de femei rezultand astfel o performanta spectaculoasa de 80 de minute. De la ora 2 (o ora inainte de performanta) vizitatorii sunt invitati sa ia parte la jocurile traditionale practicate in aceasta perioada. Toti oaspetii straini vor primi, de asemenea, un set de 4 carti postale, cu reprezentari traditionale coreene pentru a le multumi ca participa.

Perioada spectacolului: 16 si 17 februarie 2018; 3:00 pm ~ 4:20 pm

Taxa: 10,000 W

Daca purtati hanbok sau sunteti nascuti in anul cainelui (1946, 1958, 1970, 1982, 1994), platiti doar 1,000 W.

  1. Satul de hanok, Namsangol (남산골 한옥 마을)

Namsangol Hanok Village ii deschide inca o data portile in timpul Seollal-ului pentru a oferi un loc minunat pentru activitati traditionale coreene si distractie. Satul de hanok Namsangol, care se afla la poalele Muntelui Namsan, este un loc accesibil pentru multi, acesta fiind situat central. Vizitatorii pot lua parte la activitati care includ faurirea de zmee, titirezi, masti si pot consuma prajituri de orez. Vor fi spectacole traditionale si vor fi demonstrate si ritualurile traditionale ancestrale. Activitatile si spectacolele vor avea loc intre orele 11:00 si 16:00 pe 16 si 17 februarie.

  1. Satul folcloric coreean (한국 민속촌)

Un eveniment special numit “Fortune Party Celebrating Seol” pentru Anul Nou Lunar va avea loc la Satul folcloric coreean in perioada 15 – 18 februarie. Vizitatorii pot lua parte la activitati precum pictura pe fata, calarie, inaltare de zmeesi ghicitul. Vor exista, de asemenea, spectacole traditionale, dansuri, trupe de acrobati si reprezentatii de calarie lin diferse momente din timpul programului zilnic.

  1. Lotte World Folk Museum (롯데월드 민속박물관)

Lotte World Folk Museum este un pic diferit de alte muzee istorice si traditionale unde este prezentata istoria prin tehnologia media inovatoare. Sala de spectacole si piata sunt gratuite pentru vizitatori, in timp ce sala de expozitii istorice si satul in miniatura necesita o taxa.

  1. Palatele

Daca vreunul dintre palate se afla inca pe lista voastra cu locuri de vizitat, acesta ar fi un weekend bun pentru a face asta. Toate palatele vor fi deschise si vor gazdui, de asemenea, diferite programe pentru ca oaspetii sa se poata bucura. Vizitatorii care vin in hanbok vor avea, de asemenea, intrare gratuita.

Palatul Gyeongbukgung:

Ore: 9:00 – 17:00

Intrare: 3000 W

Palatul Changdeokgung:

Ore: 9:00 – 17:00

Intrare: 3000 W

  1. Muzeul National din Coreea (국립 민속 박물관)

Muzeul care este amplasat la baza Palatului Gyeongbukgung organizeaza o expozitie centrata pe activati legate de Anul Cainelui. Lucrurile de arta si relicve vor avea in centru rolul cainelui in cultura coreeana prezentatintr-o expozitie intitulata “Caini in viata noastra: companie si prietenie”. Muzeul gazduieste evenimente si activitati distractive in fiecare an, acesta diind si un loc minunat pentru a invata despre istorie si cultura. Dupa aceea a puteti indrepta spre Muzeul de Arta Moderna si Contemporana.

  • Ore: 9:00 – 17:00; evenimentele de afara incep de la ora 11:00 si se desfasoara pana la ora 16:00
  • Intrare gratuita; unele evenimente costa o mica taxa pentru a participa
  1. Alte atractii:

Multe atractii din jurul orasului vor fi inchise in timpul weekendului de vacanta, dar nu toate. Iata cateva locuri care vor fi deschise. Daca exista pe lista voastra unul din aceste locuri, atunci este un moment minunat sa iesi si sa va bucurati de ele.

  • N Seoul Tower
  • Korea House
  • The War Memorial of Korea
  • Hangang River Ferry Cruise
  • Seodaemun Prison History Museum
  • National Theater of Korea
  • Myeongdong Nanta Theatre
  1. Parcuri de distractie

Pentru ceva nu atat de traditional, dar foarte distractiv, va puteti indrepta spre oricare dintre parcurile de distractii din Seul. Parcurile nu va vor oferi doar o plimbare pe tot parcursul anului, ci si unele evenimente tematice de iarna, inclusiv saniusul si alte distractii ce se pot desfasura in omat.

Ore: 10:00 – 21:00

Lotte World:

Ore: 9:30 – 11:00

Pe site-ul lor exista un cupon imprimabil care ofera strainilor o reducere

  1. Asistati la Jocurile Olimpice

Nu uitati ca Jocurile Olimpice de la Pyeongchang vor fi in plina desfasurare in acest weekend de vacanta, asa ca asigurati-va ca acordati sprijin pentru toti sportivii uimitori care au venit in Tara diminetilor linistite. Va fi frig in Pyeongchang si daca va plimbati prin regiune aveti grija, dar daca aveti de gand sa stati in interior va fi bine. Consultați site-ul Pyeongchang2018 pentru informatii actualizate despre ce competitii puteti urmari.

Daca nu aveti inca nimic planuit pentru acest weekend de sarbatoare puteti sa alegeti oricare din activitatile de mai sus. 새해 많이 받으세요 ! (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.