Google Play, aflat sub investigația FTC din Coreea pentru presupusul abuz de poziție pe piață

Comisia de Comerț Echitabil (FTC) din Coreea de Sud a început să investigheze Google Play în legătură cu afirmațiile potrivit cărora serviciul de aplicații mobile din Statele Unite a abuzat de poziția sa pe piață prin presiunile asupra editorilor locali de jocuri pentru a lansa inițial noi jocuri pe mobil numai prin Google Play, informează site-ul koreaherald.com.

Potrivit surselor din industrie, FTC din Coreea a început să examineze companiile locale de jocuri mobile pentru a descoperi dacă au fost presate sau solicitate de către Google să “lanseze jocurile numai pe anumite platforme de aplicații” sau să “nu lanseze jocurile pe alte platforme de aplicații.” De asemenea, autoritatea de reglementare a comerțului echitabil analizează dacă companiile de jocuri au fost afectate în vreun fel în cazul nerespecării acestor ordine, potrivit rapoartelor din presă.

 

Pentru Coreea, unde mai mult de 90% din populație folosește telefoane mobile ce operează cu sistemul Android, Google Play domină ecosistemul piețelor de aplicații.

Potrivit raportului din 2017 al Industriei Internetului Mobil din Coreea publicat luna trecută de către Asociația de Afaceri a Internetului Mobil din Coreea, Google Play a reprezentat, anul trecut, aproximativ 60,7% din vânzările de aplicații, majoritatea veniturilor provenind din jocuri pe mobil. App Store, serviciul de aplicații Apple, a reprezentat 24,5% , în timp ce One Store, ce funcționează împreună cu companiile de telefonie coreene SK Telecom, KT și LG Uplus și website-ul Naver, reprezintă 11,6%, conform raportului.

Ancheta Comisiei de Comerț Echitabil a început după ce jocuri pe mobil cunoscute precum “Lineage M” al companiei NCSoft și “Lineage 2 Revolution” al companiei Netmarble Games au fost lansate, în Coreea, anul trecut pe Google Play și App Store, dar nu și pe One Store. Chiar și pentru jocurile lansate pe One Store au existat cazuri în care acestea au devenit disponibile pe One Store după o perioadă de timp după ce au fost lansate pe Google Play și App Store. Google din Coreea a declarat că nu poate oferi vreun comentariu oficial cu privire la această problemă. (Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.