30429800_1655923907826641_231602176_n

Coreea deschide, pe 3 mai, cel mai mare parc dendrologic din Asia cu tigri siberieni

Aurotitățile forestiere din Coreea de Sud au anunțat că intenționează să deschidă un parc dentrologic cu doi tigri siberieni, săptămâna viitoare, în partea de sud-est a țării, pentru conservarea speciilor pe cale de dispariție din sălbăticie.

Potrivit site-ului koreaherald.com, Serviciul forestier din Coreea va deschide publicului, pe 3 mai, Parcul Natural Dendrologic Baekdu-daegan, ce se alfă pe un lanț muntos aproape de Bonghwa, un oraș din provincia nordică Gyeongsang. De asemenea, în următoarea zi, publicul va avea șansa să îi vadă pe cei doi tigri siberieni – o femelă de 13 ani, numită Hancheong, și un mascul de 7 ani, numit Uri – în parcul de 4,8 hectare.

Parcul dendrologic, care a fost stabilit pe un teren de 27.600 metri pătrați, fiind considerat cel mai mare parc de acest fel din Asia, este echipat cu o boltă naturală ce poate stoca până la 56.670 de semințe a 3.200 specii de plante și 27 de grădini expoziționale, incluzând o mlaștină alpină și un deal cu flori sălbatice.

Conform amplasamentului parcului dendrologic, pădurea tigrilor, măsurând cât 7 terenuri de fotbal și considerată cea mai mare pădure din Coreea de Sud, este făcută pentru a semăna cu habitatul natural unde tigrii sălbatici trăiesc, având garduri pentru ca aceștia să nu scape, iar vizitatorii să îi poată urmări în siguranță.

Parcul va mai primi un tigru siberian, în vârstă de 17 ani, numit Duman, donat de China și care va fi transportat din Parcul Natural Dendologic Coreean al orașului Pocheon, în pădurea tigrilor, după ce va fi antrenat să reintre în sălbăticie.

Tigrii măsoară între 240cm și 300 cm, și cântăresc în jur de 200-300 de kg, cu o durată de viață estimată la aproape 20 de ani. În pădurea tigrilor, aceștia sunt hrăniți, în fiecare zi, cu 5 kg de carne de pui și 1.5 kg de carne de vită, hrana fiind dusă în țarcul tigrilor pe timp de noapte. Animalele sunt lăsate să viziteze pădurea pe timpul zilei. Aceasta este împrejmuită cu gard electric și cu 5 metri înălțime de gard din sârmă ghimpată.

Parcul dendrologic intenționează să găzduiască încă 10 tigri în pădure pentru studiul ecologic asupra speciilor, care va ajuta la conservarea animalelor.

Se știe că, utlima oară, tigrii siberieni, de asemenea numiți și tigrii muntelui Paekdu, au fost capturați în peninsula Coreeană, în 1921. În Coreea de Sud, 50 de tigri siberieni sunt crescuți în grădinile zoologice. Acest parc va ajuta cu siguranță la perpetuarea minunatei specii de tigri siberieni! (Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.