Vă propunem o întoarcere în era Joseon!

Deși mașinile timpului sunt lucruri desprinse din filme și basme, este posibil ca în această primăvară să ne întoarcem în timp, și nu oriunde, ci  la viața din era Joseon (1392-1910), în Satul folcloric coreean din Yongin, provincia Gyeonggi.

Muzeul de istorie organizează festivalul “Bine ați venit în Joseon!”, eveniment ce va dura până pe 24 iunie, abordând tema “Vreți să călătoriți în dinastia Joseon cu noi?”, informează site-ul koreaherald.com.

Satul folcloric coreean, care era de obicei asociat cu excursiile școlare, a găsit un nou contract de închiriere în 2013, când a început să recruteze actori cu jumătate de normă. Bărbați și femei au îmbrăcat costume istorice, incluzând artiști, vânzători, guvernatori și chiar cerșetori, comportându-se exact ca personajele din epoca Joseon și interacționând cu vizitatorii. Pe măsură ce videoclipurile cu personajele istorice din jurul satului au devenit virale pe YouTube și rețelele de socializare, actorii au câștigat faimă. Datorită numărului mare de solicitanți care doresc să se alăture echipei, satul folcloric a organizat o audiție pentru a alege noi actori.

În 2017, 21 de actori au candidat pe un singur loc, potrivit rapoartelor locale de presă. Prin intermediul acestui festival, vizitatorii pot explora zona din jurul satului care acoperă un kilometru pătrat și dispune de 270 de clădiri vechi. Actorii vor realiza spectacole speciale în toate zonele, conducând publicul să le urmărească. În afară de spectacole, vizitatorii vor avea ocazia de a purta îmbrăcăminte tradițională, vor face tururi la expoziții de ștampile și sigilii și, de asemenea, vor face sesiuni de meșteșuguri tradiționale.

Satul folcloric coreean se deschide în fiecare zi de la 9:30 A.M. până la 6 P.M. în aprilie, programul urmând să fie prelungit cu o jumatate de oră (6:30 P.M.) în lunile mai și iunie. (Mădălina Dima)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.