BTS3

BTS scrie istorie după ce a ajuns pe locul 1 în topul Billboard 200, cu “Love Yourself: Tear”

BTS atinge noi culmi în Billboard 200 și stabilește un record fantastic!

Billboard a anunțat că cel mai recent album al grupului BTS, “Love Yourself: Tear”, a intrat în topul Billboard 200 direct pe prima poziție, pentru săptămâna care se va termina în 2 iunie. Este pentru prima dată în istorie când un artist K-pop ajunge în fruntea topului Billboard 200. Cea mai mare poziție atinsă vreodată de un artist K-pop a fost atinsă tot de BTS, anul trecut, ocupând locul 7 cu  “Love Yourself: Her”.

Topul Billboard 200 adună cele mai populare albume ale săptămânii in Statele Unite și este bazat pe consum multi-metric, incluzând vânzări tradiționale de albume, track equivalent albums (TEA) și streaming equivalent albums (SEA).

Potrivit Nielsen Music, “Love Yourself: Tear” a atins 135.000 de unități în Statele Unite, în săptămâna ce s-a încheiat pe 24 mai. 100.000 din acel total reprezintă vânzările de albume tradiționale, 26.000 de unități SEA (cu 39.1 milion de stream-uri audio ”on demand” pentru piesele de pe album) și 9.000 de unități TEA.

De asemenea, Billboard menționează că “Love Yourself: Tear” este ”primul album în totalitate străin, care ocupă locul 1 în peste 12 ani” în top, deoarece este în mare parte în limba coreeană.

Cel mai nou album al grupului a doborât record după record, atât în Coreea, cât și în jurul lumii, primul fiind stabilirea unui nou record pentru stocul de pre-comenzi din Coreea și apoi, pentru înregistrarea celui mai mare număr de vânzări de albume în prima zi, în top Hanteo, cu peste 1 milion de copii vândute. De asemenea, piesa-titlu, ”Fake Love”, a adus grupului primul ”perfect-all-kill” în topurile coreene, însemnând că piesa a ajuns în topurile ”realtime” și ”daily” simultan, precum și în topul săptămânal iChart.

În timp ce “Love Yourself: Tear” și “Fake Love” s-au clasat pe prima poziție în topurile iTunes din întreaga lume, videoclipul pentru ”Fake Love” a devenit al treilea videoclip cu cele mai multe vizualizări în doar 24 de ore din istoria YouTube. De asemenea, ”Fake Love” a atins și cel mai înalt clasament de până acum al unui artist coreean, în topul Spotify’s Global Top 200.

Noile clasamente ale celorlalte topuri Bollboard se vor afla pe 30 mai, inclusiv Hot 100.

Mulți fani sunt nerăbdători să afle cât de bine va performa ”Fake Love” în top!

Sursa: www.soompi.com

Traducător: Raluca Miroi




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.