AEN20180607002500320_02_i

Coreea de Sud va utiliza inteligenţa artificială în descoperirea de noi medicamente

Coreea de Sud va conduce un proiect pentru dezvoltarea unei platforme de medicamente ce va avea la bază inteligenţa artificială (AI) şi date mari, a declarat joi, 7 iunie, un reperezentant al guvernului în ultimul efort de a transforma ţara într-un centru global de biotehnologie şi industrie medicală, informează agenţia de ştiri Yonhap.

Potrivit Yonhap, un total de patru centre de cercetare și universități – Institutul de Știință și Tehnologie din Gwangju, Universitatea Națională Gyeongsang, Universitatea Ewha Womans și Institutul de Cercetare al Tehnologiei Chimice din Coreea (KRICT) – se vor alătura proiectului, a declarat reprezntantul Ministerului Științei și ICT .

“Cercetatorii vor lucra la dezvoltarea de platforme sprijinite de AI pentru a cauta posibile substanţe candidate pentru noi medicamente care pot prezice cu pexactitate interacţiuni între compuşi”, au spus oficialii.

Interacțiunea dintre diferiți compuși este un aspect important atât în ​​dezvoltarea medicamentului, cât și în cea clinică, deoarece poate ajuta la prevenirea efectelor secundare potențial periculoase, mai arată sursa ciatată.

Oficialii ministerului se aşteaptă ca platforma dezvoltată, care va fi dezvăluită publicului în cursul anului viitor, să accelereze descoperirea de medicamente și să reducă costurile de cercetare și dezvoltare, dar şi să reducă în continuare ratele de eșec în studiile clinice.

“Platforma va deschide un nou orizont în industria de medicamente atunci când se vor întâlni tehnologii de biologie, AI și date de mare anvergură”, a declarat Kim Jeong-won, un oficial al ministerului ICT responsabil de proiect.

Potrivit unui nou raport publicat de Global Market Insights se aşteaptă ca inteligenţa artificială pe piața mondială a dezvoltării medicamentelor să înregistreze o creștere anuală de 40% pentru a ajunge la 4 miliarde USD până în 2024.

Oficialul a spus că KRICT va construi mai întâi o platformă de date privind substanțele care se sprijină pe o bază de date atât din țară cât și din străinătate. Apoi, ceilalți trei participanți vor dezvolta platforma AI bazată pe tehnologii de învățare profundă și tehnologii de exploatare a textului, au mai arătat informaţiile oferite de agenţia de ştiri menţionată. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.