AEN20180607006200320_02_i

Guvernul : “Țigările electronice conțin cinci agenți cancerigeni”

Autoritățile din domeniul sănătății din Coreea de Sud au declarat joi, 7 iunie, că în țigările electronice termice, care nu ard, vândute pe piața locală, au fost găsite cinci substanțe “cauzatoare de cancer” cu un nivel de gudron detectat mai mare decât cel al țigărilor convenționale, informează agenţia naţională de ştiri Yonhap.

Conform informaţilor oferite de sursa citată, Agenția Internațională pentru Cercetare asupra Cancerului (IARC) din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) clasifică anumite substanțe aparținând grupei 1 ca fiind cancerigene pentru oameni. Substanțele sunt plasate în această categorie atunci când există dovezi clare de a fi dăunătoare pentru persoanele care le utilizează.

Repezentanţi ai Departamentului Siguranţei Alimentare şi a Medicamentelor au anunţat rezultatele investigaţiei lor privind trei dispozitive de vapare a tutunului , printre care IQOS distribuit de catre Philip Morris Korea Inc., Glo furnizat de British American Tobacco şi  produsul distribuit de producătorul de țigări din Coreea de Sud, KT & G Corp.

Potrivit rezultatelor detaliate furnizate în urma cercetării, cele cinci substanțe cancerigene de grupa 1 (benzopiran, nitrosopirolidonă, benzen, formaldehidă și cetonă nitrozamină) au fost depistate în toate produsele.

“Aşadar, cantitatea a fost cuprinsă între 0,3% și 28% din cea a produselor convenționale… După analizarea în mod detaliat a diverse cercetări, cum ar fi cele realizate de Organizația Mondială a Sănătății, s-a ajuns la concluzia că nu există niciun motiv să credem că țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare decât țigările convenționale”, a declarat un oficial al ministerului.

În plus, două dintre cele trei produse au conținut mai mare de gudron decât țigările convenționale, a  fost adugat fără a identifica produsele.

“Cantitatea de nicotină conținută de ţigările electronice a fost aproximativ la același nivel cu cel conţinut de tutunul convențional, indicând faptul că țigările electronice nu sunt utile celor care doresc să renunțe la fumat”, a spus oficialul.

Nicotina în sine este un component care produce multă dependenţă, şi cu toate acestea, producătorii de țigări electronice au susținut că dispozitivele lor produc niveluri mai scăzute de substanțe chimice nocive în comparație cu țigările convenționale, au mai arătat informaţiile oferite de Yonhap. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.