76e608650c0e53e084471bdfcd4cccc7

Cinci deserturi coreene pe care trebuie să le încercați

  1. Patbingsoo (팥빙수, fulgi de gheață cu fasole roșie)

Coreea se mândrește cu o gamă largă de cafenele care vând numeroase varietăți ale meniului clasic de desert “patbingsoo”. “Pat (팥)” înseamnă fasole roșie, în timp ce “bingsoo (빙수)” înseamnă gheață rasă. Acest desert este adesea servit cu fasole roşie, lapte condensat şi praf de fasole aşezate deasupra gheţii rase.

Bineînțeles, coreenii creativi au făcut, de asemenea, “melon-bingsoo” sau “mango-bingsoo”, sau chiar mai multe varietăţi, cum ar fi “oreo-bingsoo” sau “tiramisu-bingsoo”. Cu tot felul de arome, fulgii de gheaţă  sunt vânduţi în mii de locații ale cafenelelor, iar sud-coreenii iubesc să împarta un castron de fulgi de gheaţă pentru a se răcori în timpul verii!

  1. Hoddeok (호떡, clatite dulci lipicioase)

“Hoddeok (호떡)” este un aliment  popular vândut  pe stradă, fiind o combinaţie între o clătită și un tort de orez. Aluatul pe bază de făină, umplut cu zahăr, este modelat într-o minge, apoi se presează cu o spatulă într-o tigaie fierbinte. Vânzătorii de stradă vor îndoi în mod frecvent “hoddeok” și îl vor servi într-un pahar de hârtie. Zahărul se topește într-un sirop călduț şi lipicios care îţi încalzeşte întreg cerul gurii!

Există mai multe variante ale desertului “hoddeok”, cum ar fi “Ssiat hoddeok (씨앗 호떡)” cu nuci, “Cheese hoddeok” cu brânză sau “Nokcha hoddeok (녹차 호떡)” cu ceai verde! Unele cafenele care servesc şi desert vând meniuri “hoddeok” cu înghețată și toppinguri de fructe, asemeni unor clătite veritabile.

  1. Mat-tang (맛탕, cartofi dulci glazuraţi)

Unele restaurante coreene vor aduce o farfurie mică de “Mat-tang (맛탕)”, odată ce masa este servită. Aceste bucăți de cartofi dulci sunt mai întâi prăjite în mod normal apoi coramelizate. Desigur, alegerea ingredientelor nu trebuie întotdeauna să fie cartofi dulci. Coreenii se bucură atât de cartofi, cât și de dovleci gătiţi în acest fel!

  1. Shikhye (băutură din orez)

“Shikhye (식혜)” este o băutură dulce care conține boabe de orez fiert și, uneori, muguri de pin. Deși ingredientele sunt la fel de simple ca apa, făină de malț, zahăr și orez fiert, “shikhye” are nevoie de timp și răbdare pentru a se face, mai ales pentru a-i oferi o cantitate potrivită de dulceață!

Coreenii iubesc această băutură atât de mult încât există o versiune conservată care este ușor de găsit în majoritatea piețelor din Coreea. Mulți idoli K-Pop și-au mărturisit dragostea pentru “shikhye” și au fost văzuți savurând această băutură tradițională.

  1. Hwachae (화채, punch de fructe)

Împreună cu gheața rasă, “Hwachae (화채)” este un meniu superstar când vine vorba de deserturi de vară. Cel mai adesea servit sub forma unui “Soobak hwachae (수박 화채, pepene verde)”, acest desert de fructe este deosebit de îndrăgit pentru că este ușor de făcut.

Odată ce ați decojit pepenele verde, puteți folosi crusta ca un castron. Adăugați tot felul de bucăți de fructe, lapte, sprite și un fel de îndulcitor, cum ar fi zahăr, sirop sau lapte condensat. Adăugaţi şi câteva cuburi de gheață pentru a îl servi rece. Unii coreeni chiar adaugă shot-uri de “Soju (소주, lichior coreean)” pentru a-l condimenta!

 

Sursa: koreaboo

Traducere: Corina Stan

 

 

 

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.