Coreea de Nord critică Japonia pentru ostilitate și solicită plata pentru crimele din epoca colonială

Mass-media nord-coreeană a criticat aspru Japonia pentru instigarea “ostilității” față de regimului său, marți, apelând la Tokyo să-și “lichideze” crimele din epoca colonială, dacă dorește cu adevărat pacea și stabilitatea în regiune.

Într-un comentariu, ziarul Partidului Muncitoresc din Coreea, Rondong Sinmun, a susținut că Japonia creează un “pretext” pentru a-și atinge dorința de a deveni o putere militară printr-o asemenea politică ostilă, în ciuda unui sentiment tot mai mare de pace din jurul Peninsulei Coreene.


“Un eveniment dramatic se petrece în Peninsula Coreeană unde situația a fost condusă în pragul confruntării și al războiului. Japonia este foarte nemulțumită de acest lucru deoarece atmosfera de reconciliere și destindere în peninsulă aruncă nori negri peste Japonia în căutarea unui război între state”, a spus ziarul.

“Grupul lui Abe (Prim Ministrul actual al Japoniei) inventează un pretext de a-și atinge ambiția de a deveni un gigant militar și reinvazia cu orice preț, cu o incursiune disperată de ostilitate față de RPDC”, adaugă ziarul.

“Dacă Japonia dorește, cu adevărat, pacea și stabilitatea în regiune, aceasta trebuie să ia o decizie curajoasă prin care să lichideze crimele comise în trecut de Japonia națiunii coreene și să arunce pumnalul ascuns în spatele său” a continuat ziarul, aparent referindu-se la atrocitățile săvârșite în timpul guvernării coloniale a Japonia (1910-1945) asupra Peninsulei Coreene.

Acest lucru pare să fie în concordanță cu criticile recente ale Coreei de Nord asupra Japoniei, care solicită menținerea puternică a presiunilor și a sancțiunilor asupra Phenianului, până când aceasta va face ceva în legătură cu denuclearizarea promisă.

Sursa: koreaherald.com

(Traducerea: Elena Radulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.