Pui îmbăiat în supă fierbinte, samgyetang

Samgyetang, sau supă de ginseng cu pui, este cel mai des mențioat fel de mâncare, când vine vorba de bucătăria revitalizantă, în timpul călduroasei veri.

Aspectul său poate părea ciudat, întrucât un pui mic este așezat în aburinda fiertură –  ca și când ar face o baie cu picioarele încrucișate.

Privind mai de aproape, se poate oberva pielea de găină proeminentă de pe pui. În timp ce alții râvnesc să mănânce acea pielea, alții o detestă din cauza grăsimii.

Unele localuri servesc un pahar de lichior din ginseng pe lângă supă. Acesta se poate bea ca atare sau poate fi turnat în supă. Lichiorul puternic aromat combate mirosul unic, în mare parte neplăcut, al cărnii.

Puiul trebuie dezosat înainte de a fi mâncat. Pare ca și când ai studia anatomia puiului, din moment ce aripile, pulpele, coastele, iar, uneori, și gâtul trebuie dislocate.


Picioarele puiului sunt încrucișate pentru ca umplutura să rămână înăuntru. Puiul este umplut cu diverse ingrediente tonice, precum ginseng, căței de usturoi și jujube. Unele persoane sunt de părere că umplutura nu ar trebui mâncată, întrucât aceasta absoarbe toxinele din pui. Însă studiile recente au demonstrat că este în regulă să fie mâncată.

Mai există un ingredient ascuns în pui – chapssal, ce înseamnă orez lipicios. După ce se mănâncă toată carnea, orezul din interior se poate mânca precum terciul.

Supa de pui, fiartă pentru câteva ore, este curată și revigorizantă. Deoarece samgyetang este, deobicei, servită în străchini ce mențin căldura, supa rămâne fierbinte pentru mai mult de câteva minute.

În Coreea, chobok, prima zi din cea mai călduroasă perioadă a verii, care ține timp de o lună, cere alimente ce restabilesc vitalitatea, iar samgyetang este cel mai căutat fel de mâncare. Este absolut normal ca în ziua de chobok să se formeze cozi lungi cu oameni ce așteaptă să servească o masă la restaurantele populare de samgyetang. De data aceasta, chobok cade într-o zi de marți.

Odată cu temperaturile crescânde, marketurile de samgyetang gata făcut sunt pregătite și ele pentru această perioadă. Mulți comercianți locali vând samgyetang semi-preparat, la jumătate față de porția obișnuită servită de restaurante, vizând oamenii ce locuiesc singuri.

Aici puteți urmări un scurt filmuleț a degustării acestei supe.

Sursa: koreaherald.com

(Traducerea: Elena Radulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.