Coreea de Sud acuză Japonia de nedreptate

Marți, Coreea de Sud a denunțat revizuirea japoneză a materialelor didactice pentru a-și intensifica revendicarea teritorială asupra insulei Dokdo din Marea de Est.

Mai devreme în acea zi, guvernul japonez a făcut un anunț cu privire la un amendament în programa cadrelor didactice, care vor fi utilizate în licee, în ideea de a clarifica faptul că Dokdo aparține Japoniei.

Editorilor de manuale pentru liceele din Japonia li s-a cerut să descrie Dokdo ca fiind parte din țară începând cu anul 2022, în baza unui set de orientări obligatorii emise în martie de către Ministerul Educației.

Însă programa cadrelor didactice, care deține mai multe reguli detaliate, cere implementarea măsurii anul viitor.


Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe și-a exprimat regretul asupra acestei mișcări și a rugat Japonia să își retragă această acțiune.

Într-o declarație, s-a semnalat faptul că Japonia face o afirmație “absurdă”, bazată pe “o percepție greșită asupra istoriei” despre insula Dokdo, ce, cu siguranță, aparține Coreei de Sud.

Predând după un astfel de material viitoarelor generații, Japonia renunță la o șansă de a-și exprima regretul față de crimele din trecut și de a se îndrepta spre un viitor nou, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Noh Kyu Duk.

A accentuat faptul că Coreea de Sud are compeltă suveranitate asupra insulițelor cele mai estice, ceea ce a fost dovedit de fapte istorice și geografice, de asemenea și de dreptul intern.

Ministerul l-a chemat pe Kohei Maruyama, un ministru al Ambasadei Japoneze din Seul, pentru a trimite un mesaj oficial de protest.

Sursa: koreaherald.com

(Traducerea: Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.