the crowned clown pic

Premiera dramei “The Crowned Clown”- Păreri pro și contra

„The Crowned Clown “, difuzat lunea și marțea pe tvN, este un serial ce se bazeaza pe celebrul film ” Masquerade” din 2012 în care joacă Lee Byung Hun. Atunci când regele Yi Heon (Yeo Jin Goo) reușește să afle că este ținta asasinării, el îl forțează pe Ha Seon, un bărbat umil din popor a cărui meserie este cea de clovn, să-i ia locul pe tron.

După episoadele difuzate în premieră în această săptămână, s-a raportat că ratingurile au fost foarte mari în zilele de luni și marți pe rețelele de divertisment. Primele două episoade sunt bogate în povestiri, conflicte și personaje complexe. Iată câteva dintre lucrurile care ni s-au părut plăcute și neplăcute în această premieră.

Lucruri care ne-au plăcut:

1.Profunzimea poveștii

Nimic nu este mai frustrant decât o dramă care își dedică timpul prețios în stabilirea firului poveștii. Acest lucru nu este cu siguranță cazul cu “The Crowned Clown”, care intră în profunzimea întâmplărilor si ne conduce într-o  plimbare palpitantă.

Povestea începe cu Prințul Yi Heon la moartea tatalui său, iar drama ia imediat o poziție a personajului – și este una complexă! Yi Heon și tatăl său împărtășesc în mod evident o relație dureroasă, iar în timp ce își aruncă unul celuilalt cuvinte înțepătoare și disprețuitore , expresia plină de durere a lui Yi Heon când tatăl își dă ultima suflare arată ca o promisiune de a “apăra și prețui” tronul tatălui său care a muncit atât de mult pentru a-l proteja.

Firul poveștii se amplifică de acolo și, în ciuda faptului că este un episod în premieră, nu se simte niciodată expoziționist, ci țese în mod natural informațiile necesare. Personajele bune și rele sunt identificate și suntem bine informați în ceea ce privește ordinea lor.

2.Versatilitatea lui Yeo Jin Goo

Să spunem că Yeo Jin Goo face o treabă fenomenală în acest rol dublu este o subevaluare. El infuzează cele două personaje ale regelui Yi Heon și clovnului Ha Seon cu energii atât de diferite și este entuziasmant de privit, mai ales când cei doi “împărtășesc” același ecran.

Privind doar cum se poartă ei înșiși, este ușor să identifici cine este, deoarece King Yi Heon este împovărat, disperat și foarte încet; în timp ce Ha Seon este plin de vibranță și viață.

Dar, din păcate, Ha Seon se află într-o lume înconjurată de pericol și întuneric, iar modul în care Yeo Jin Goo îl joacă pe Ha Seon când se prăbușește, precum și hotărârea sa ulterioară de a adopta lumea întunecată a politicii, este pur și simplu dureros de captivant.

3.Regina So Woon și oamenii săi

Obținem o imagine virtuoasă și credincioasă a personajului reginei So Woon (Lee Se Young) când are de-a face cu Seon Hwa Dang, una dintre concubinele convingătoare ale regelui Yi Heon; precum și atunci când este dispusă să-și asume titlul de regină, sperând să-l salveze pe tatăl ei, Lordul Yoo, de la executare. Blândețea ei este chiar capabilă să aducă partea mai umană a lui Yi Heon.

Prin intermediul flashback-urilor, vedem că el are o afecțiune reală față de So Woon, care o mângâie și promite să rămână mereu împreună în timpul primelor sale zile în palat. Chiar și în prezent, el nu forțează lucrurile atunci când ea respinge avansurile lui romantice. Este o relație tensionată și, așa cum spun astăzi tinerii, “Este complicat”.

Interacțiunile dintre So Woon și Ha Seon sunt semnificative și interesante. Faptele simple, de îngrijorare ale lui Ha Seon, precum și promisiunea lui de a-i salva tatăl de la execuție par să aibă un efect neașteptat asupra ei și eu una simt că nu mai pot aștepta ca cele două scene  ale acestor relații să fie explorate în continuare.

4.Prefigurarea eventualului conflict

În timp ce politica palatului va fi fără îndoială un conflict central, nu pot să aștept ca Yi Heon și Ha Seon să se confrunte, fie că este pentru regină sau pentru tron / popor.

Cu regele Yi Heon și clovnul Ha Seon provenind din două lumi foarte diferite, opiniile și modalitățile de a face lucrurile vor fi în mod firesc diferite. Dar la ceea ce probabil Yi Heon nu se așteaptă este ca o persoană obișnuită ca Hawn să meargă împotriva ordinelor sale sau modului în care lucrurile se fac de obicei în curtea regală. Și asta se întâmplă atunci când Ha Seon nu respectă decretul lui Yi Heon și îl trimite pe Lordul Yoo în exil, în loc să-l ucidă, precum și să se asigure că So Woon are șansa de a-și lua rămas bun, în ciuda faptului că este împotriva regulilor palatului. Ha Seon va aduce schimbări și cu siguranță nu va fi în relații bune cu Yi Heon, deja disperat și paranoic.

5.Coloana sonoră

O coloană sonoră bună întotdeauna susține experiența de vizionare și  trebuie acordată o anumită importanță pieselor orchestrale (cu sugestii de instrumente coreene) care subliniază toată acțiunea și drama. Muzica pe cât este de frumoasă atât este de epică și nu numai că îi îndrumă pe spectatori să experimenteze emoțiile de la prima vedere, dar se oferă, de asemenea, să creeze o lume expansivă potrivită unui saeguk.

 

Lucruri care nu ne-au plăcut:

1.Moartea servitoarei palatului

Prăbușirea lui Ha Seon, menționată mai sus, se întâmplă atunci când ucide din greșeală pe una dintre slujnicele sale. Ha Seon s-a dovedit a fi o persoană strălucitoare, plină de speranță și empatică. Și totuși, din această cauză, el o îndeamnă pe fecioara flămândă să mănânce gustarea de seară (otrăvită) în locul lui.

Sunt sigură că niciodată nu a băgat în seamă faptul că o faptă bună ar putea răni de fapt, cu atât mai puțin că ar putea ucide, iar acel sentiment de șoc, precum și conștientizarea faptului că viața lui este într-un pericol foarte real, care îl distruge și îl face să se îndepărteze de palat.

Acestea fiind spuse, „The Crowned Clown” a avut o premieră strălucitoare, plină de extaz și așteptăm cu nerăbdare contiuarea!

Sursa: soompi.com

Autori: Mădălina Dima, Elena Rădulescu
There is 1 comment

Add yours
  1. Cristescu P. Radu

    Sa spun drept, si mie imi place cum s-a tesut intriga in primele patru episoade ale acestui serial (The crowned clown. Cred ca merita de urmarit pana la sfarsit.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.