Imperiul fara de sfarsit-un roman istoric ce merita citit

Literatura coreeană se răspândește din ce în ce mai mult în țara noastră aducând o nouă perspectivă asupra culturii asiatice, în special celei coreene. Imperiul fără de sfârșit este un nou roman coreean  tradus în limba română, spre bucuria tuturor cititorilor.

Descriere:

Povestea din romanul lui Yi In Hwa, Imperiul fără de sfârșit se învârte în jurul unei crime care a avut loc la palatul regal în zorii zilei de 19 ianuarie 1800, în timpul perioadei Joseon. Evenimentele au loc în decursul a 24 de ore la curtea regelui Jeongjo. Cărturarul Yi In-mong, custode al Bibliotecii Regale, este chemat să investigheze moartea subită a lui Jang Jong-o. Pe măsură ce acesta deslușește sensul intrigilor, se conturează idealurile cărturarilor confucianiști, pentru care cunoașterea adevărului și caracterul moral sunt mai presus chiar decât iubirea. Această poveste se află într-un moment crucial în istoria coreeană, când ultimul rege puternic al națiunii încearcă să consolideze autoritatea monarhiei împotriva împovărării periculoase a luptei fracturale birocratice și atunci când ideile occidentale încep să se infiltreze în Coreea. Este o relatare a vieții într-o instanță confucianistă.

“Deși mulți oameni știau despre planul secret al regelui, fie prin înregistrări, fie prin cuvânt, nu se cunoștea prea mult la acea vreme”, a spus autorul Yi In-hwa, al cărui nume real este Ryu Chul-kyun. “Am auzit povestea de la tatăl meu când eram copil și chiar și în Andong, orașul natal al tatălui meu, bătrânii vorbeau adesea despre asta”.

Despre autor:

Născut în 1966 la Daegu, Yi și-a obținut diplomele de licență și master în literatură coreeană la Universitatea Națională din Seoul. A debutat în literatură în 1988 cu eseuri de critică literară și a început să publice o serie de romane în 1992.

Unele dintre romanele sale includ Who Is It That Can Tell Me Who I Am (1992), The Path of Human (1997) și The Fragrance of Grasslands (1998).

El a aplicat teoriile sale de scriere creativă în povestirea digitală, orientată în principal către jocuri. Este considerat a fi un pionier în domeniul coreean digital de povestiri.

De asemenea, a câștigat numeroase premii, printre care First Writer’s World Literature Award, Today’s Young Scholarship Award, China-Korea Youth Scholarship Award și Yi Sang Literary Award. În prezent, autorul este profesor la Universitatea Ewha Womans.

Vă îndemnăm cu drag să citiți acest roman care fără îndoială vă va ține cu sufletul la gură. Misterul,istoria, elemetele de cultură atât coreeană cât și chineză , toate la un loc vă vor trimite într-o lume plină de suspans unde veți descoperi lucruri uimitoare.

Așadar, vă urăm lectură plăcută și așteptăm părerile voastre despre acest roman!

Surse: Wikipedia.org, korea.net, humanitas.ro

Autor: Mădălina Dima

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.