Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripal COVID-19 a crescut în Daegu, ajungând la peste 3.100

Coreea de Sud a avertizat astăzi că un număr mare de noi cazuri suplimentare de îmbolnăvire cu coronavirus vor fi raportate în Daegu, epicentrul focarului de virus din Țara Dimineților Liniștite, deoarece țara și-a intensificat lupta antivirus cu un masiv program de testare a adepților unei secte religioase din oraș.

Potrivit agenției de presă Yonhap, țara a identific un alt vârf al infecției cu coronavirus, cu 813 cazuri noi, rata infecțiilor ajungând în această zonă la 3.150.

Vă reamintim că în Coreea de Sud a fost confirmat primul caz de coronavirus pe 20 ianuarie, când o femeie de origine chineză din Wuhan (epicentrul focarului de virus – n.r.) a fost diagnosticată pozitivă pentru COVID-19.

Până în prezent, 17 pacienți diagnosticați cu virusul care a adus panica în întreaga lume au murit din cauza acestuia.

Ultima victimă a COVID-19 a fost un bărbat sud-coreean de 77 de ani, care a fost testat pozitiv pe 18 februarie. Bărbatul suferea însă și de diabet și alte boli suplimentare.

Un alt aspect care îngrijorează autoritățile sud-coreene este legat de faptul că tocmai ce a fost raportat primul caz de reinfecție cu coronavirus, o femeie în vârstă de 73 de ani fiind testată pozitiv pentru a doua oară, după ce a fost eliberată din carantină. De parcă asta nu ar fi tot, în prezent, zece pacienți cu virus sunt în stare critică, au spus autoritățile sud-coreene.

Dintre cele 813 cazuri noi, 657 sunt în Daegu, la 300 de kilometri sud-est de Seul, iar 79 au fost raportate în provincia vecină Gyeongsang de Nord, conform Centrelui Corean pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC).

Numărul total al pacienților din Daegu a depășit 2.200 de persoane, 488 de persoane fiind raportate în provincia Gyeongsang de nord. Cazurile din orașul Daegu și provincia vecină reprezintă 86% din totalul infecțiilor din țară.

Creșterea accentuată a cazurilor de virus confirmate în cel de-al patrulea oraș al țării, care are o populație de 2,5 milioane de locuitori, a apărut în timp ce autoritățile au început teste intense pe adepții bisericii Shincheonji din Daegu. Potrivit KCDC, aproximativ jumătate din totalul cazurilor de persoane virusate din țară provin dintre membrii acestei biserici. Acest număr este posibil să crească deoarece autoritățile medicale au început să testeze peste 210.000 de adepți Shincheonji.

Până în dimineața zilei de 29 februarie, autoritățiledin domeniul sănătății din Coreea de Sud au testat 88% dintre adepții bisericii, aproximativ 2% dintre ei prezentând simptome ale noului virus.

KCDC susține că 171.000 persoane au răspuns până acum la întrebări legate de starea lor de sănătate și au fost colectate probe de la 3.381 de membri ai bisericii care au prezentat simptome ale infecției cu COVID-19.

De cealaltă parte, autoritățile orașului Daegu au declarat că numărul pacienților cu coronavirus poate depăși în curând 3.000, considerând că adepții bisericii infectați reprezintă aproximativ 66% din cazurile confirmate în oraș.

Cel puțin 119 persoane au fost, de asemenea, diagnosticate cu COVID-19 la Spitalul Daenam din Cheongdo, chiar la sud de Daegu. Șapte din totalul deceselor raportate până în prezent sunt legate de secția de psihiatrie a spitalului, unde majoritatea pacienților au boli psihice.

“Acest week-end va fi un moment de cotitură pentru continuarea extinderii a noului coronavirus”, a spus vice-ministrul Sănătății, Kim Gang-lip, într-un briefing zilnic. „Cetățenii sunt îndemnați să rămână în interior și să evite adunările în masă, cum ar fi serviciile religioase”, a adăugat acesta.

Pentru a evita extinderea infecției în oraș, biroul de educație al Daegu a ordonat celor 800 de școli să întârzie începerea noului semestru cu două săptămâni, respectiv până la 23 martie. Orașul a întârziat deja cursurile cu o săptămână pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la răspândirea virusului.

Alte provincii și orașe importante din Coreea de Sus au raportat noi infecții cu acest virus, ultimul semn că virusul potențial mortal se răspândește rapid în toată țara. Capitala, Seul, a raportat încă 15 cazuri suplimentare, în total ajungând la 77. Busan, al doilea oraș ca mărime după Seul, a înregistrat, de asemenea, 15 cazuri noi, ceea ce a adus totalul la 80. Provinciile Gyeonggi și Gyeongsang de Sud au raportat încă 10 cazuri.

Vă reamintim că de la ridicarea nivelului de alertă național până la „roșu” ca urmare a coronavirusului, autoritățile medicale s-au concentrat asupra opririi răspândirii virusului în Daegu și provincia Gyeongsang de Nord.

În această dimineață, Coreea de Sud a efectuat teste la 35.182 de persoane la nivel național, în timp ce 55.723 de persoane au fost diagnosticate negativ. Numărul de pacienți vindecați de boală a crescut de la 1 la 28.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.