Coronavirus: Un lider al bisericii din Coreea de Sud își cere iertare pentru răspândirea virusului

În aceste zile epidemia de coronavirus s-a răspândit tot mai mult și în afara granițelor Chinei. Dacă vă întrebați care a fost cauza creșterii alarmate a cazurilor celor care au fost infectați cu noul coronavirus în Coreea în următoarele rânduri vă vom explica.

De curând liderul sectei religioase care a fost la epicentul epidemiei de coronavirus din Coreea de Sud și-a exprimat regretele la adresa națiunii pentru răspândirea bolii. Lee Man-Hee, liderul bisericii numite “Shincheoji a lui Iisus” s-a pus în genunchi și a făcut plecăciuni la o conferință de presă. Se știe că până acum aproape 60% din cele 4000 de cazuri confirmate au fost identificate la membrii sectei. Numărul morților este acum la 28 la nivel național.

La nivel global, fatalitățile au depășit deja 3 000, deși marea majoritate a lor sunt în China, unde a și început epidemia.În total au fost confirmate aproape 90 000 de cazuri, cele din afara Chinei au crescut mai rapid decât cele din interiorul țării.

Procurorii din Coreea de Sud au fost rugați să-l investigheze pe domnul Lee pe motiv posibil de negliență. „Deși nu a fost intenționat, mulți oameni au fost infectați”, conform liderului de 88 de ani. „Am făcut tot ce ne-a stat în puteri, dar nu am putut să le prevenim pe toate.” Din cazurile confirmate, cam 75% provin din orașul sudic Daegu și 73% din acestea au
fost dovedite a fi direct legate de Biserica Shincheonji. În capitala Seoul, primarul a cerut celor 10 milioane de cetățeni să muncească de acasă și să evite locurile aglomerate.

De ce este Biserica “Shincheonji a lui Iisus” în prim-plan?
Se bănuiește că membri ai grupului sectant creștin s-au infectat reciproc și apoi au călătorit prin țară, aparent fără a fi controlați. Gruparea a fost acuzată păstrează secret asupra numelor membrilor săi, acest lucru determinând îngreunarea gaăsirii lor. Totuși, purtătorul de cuvânt Kim Shin-Chang a declarat pentru publicația BBC că gruparea a
furnizat o listă cu membri, studenți și clădiri către autorități. „Eram îngrijorați să eliberăm această informație din cauza siguranței membrilor noștri, ” conform lui Kim.
Lee Man-Hee , liderul acestei secte, susține că este a doua venire a lui Iisus și se identifică ca „pastorul promis” menționat în Biblie, care va lua cu el 144000 de oameni cu el în Rai. Biserica Shincheonji este consideră un cult în Coreea de Sud și în comunitatea creștină, ceea ce duce, uneori, la critici, discriminări sau persecuții, conform spuselor lui Kim pentru BBC.

Care este situația globală?
Iran a raportat 12 decese luni, iar numărul total al celor care și-au pierdut viața a ajuns la 66. Printre ei se află și
Mohammad Mirmohammadi, un înalt consilier pentru liderul suprem Ali Khamenei, conform presei iraniene.

Qatar, Ecuador, Luxemburg, Cehia și Irlanda s-au numărat printre statele care au confirmat primele lor cazuri pe parcursul weekendului.
Ecuador a raportat 5 noi cazuri de îmbolnăvire, aducând totalul țării la 6.

Statul New York din SUA a confirmat de asemenea primul său caz. Pacientul este o femeie de 30 de ani care a luat virusul în timpul unei vizite recente în Iran. 2 oameni au murit în SUA, mai exact în statul Washington.

Care este situația în China?
China a raportat ieri alte 42 de decese, toate în zona Hubei. Provincia chineză este cea unde virusul a apărut anul trecut și a înregistrat 90% din decesele la nivel mondial.
Erau 202 cazuri noi confirmate luni – doar 6 dintre ele în afara Hubei. În total, 2912 oameni au murit în China, cu mai mult de 80 000 de cazuri confirmate. Un purtător de cuvânt de la Comisia Chineză de Sănătate a declarat că următoarea măsură ar fi „concentrarea pe riscului adus de reluarea muncii”. Economia Chinei a suferit pierderi – cu activitatea fabricilor scăzută la nivele record.
Luni, o persoană a fost condamnată la moarte de o curte chineză pentru înjunghierea mortală a doi oficiali la un punct de control, conform agenției de știri AFP. Ma Jianguo, în vârtă de 23, a refuzat să coopereze cu oficialii – deși nu se știe clar ce a fost rugat să facă – și i-a înjunghiat pe cei doi oficiali.

Care este poziția OMS?
Duminică, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că virusul pare să “țintească” persoane de peste 60 de ani și pe cei deja bolnavi. OMS recomandă statelor să-și facă stocuri de ventilatoare, spunând că „terapia cu oxigen este un tratament foarte important pentru pacienții infectați sever cu Covid-19”.

În prima mare analiză a mai mult de 44 000 de cazuri din China, rata mortalității a fost de 10 ori mai mare la cei foarte în vârstă în comparație cu cei de vârstă mijlocie. Dar majoritatea pacienților au avut doar simptome moderate și rata mortalității pare să fie între 2-5%, conform OMS.
Prin comparație, gripa de sezon are o mortalitate de aproximativ 0.1% dar este foarte infecțioasă, cu aproape 400 000 de oameni murind din cauza ei în fiecare an.
Alte tipuri de coronavirus cum este Sindromul Sever Respirator (SARS) și Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), au rate ale mortalității mult mai mari decât ale COVID- 19.

Update

Conform ultimului raport se pare că numărul cazurilor celor care au contactat coronavirus a ajuns la 5 186 de persoane . Din păcate, până acum au murit 31 de persoane în Coreea de Sud.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.