header

BTS – un nou record în topul Billboard! Piesa “ON” a debutat pe locul 4 în topul Billboard Hot 100

BTS mai adaugă un record în palmaresul lor, în topul Billboard Hot 100!

Pe data de 2 martie, Billboard a anunțat Topul 10 al acestei săptămâni, la catergoria Hot 100, unde BTS se află pe poziția a parta, cea mai mare clasare din acest top și de altfel cea mai mare clasare pentru un grup coreean.

Aceasta este a treia piesa BTS care a ajuns în Top 10 Hot 100. Cea mai mare clasare anterioră a fost pe poziția a opta, anul trecut, cu melodia “Boy With Luv” (feat. Halsey), în timp ce “Fake Love” a debutat pe poziția a zecea, în 2018. BTS este acum artistul coreean cu cele mai multe cântece ajunse în Top 10 Hot 100 vreodată, depășindu-l pe PSY care avea două (poziția a doua, cu “Gangnam Style”, în 2012 și poziția a cincea, cu “Gentleman”, în 2013).

De asemenea, “ON” a ajuns pe primul loc în topul Digital Song Sales – fiind al treilea cîntec BTS care ajunge pe acest loc, după “IDOL” și “Fake Love”. Piesa și-a făcut debutul cu 86.000 de descărcări, ceea ce înseamnă că aceasta este cea mai bună săptămână de vânzări pentru BTS în ceea ce privește un cântec și cea mai bună săptămână înregistrată vreodată pentru un cântec-titlu (title track) de la piesa lui Taylor Swift, “Me” (feat. Brendon Urie), care a debutat cu 193.000 de descărcări în 2019.

Totodată, “ON” a intrat și în topul Streaming Songs, pe poziția 13, cu 18,3 milioane de stream-uri în Statele Unite ale Americii.

În plus, albumul BTS, “Map of the Soul: 7” a devenit a patra lor lansare care ocupă prima poziție în topul Billboard 200.

Dar asta nu e tot! Billboard a confirmat că 3 piese extrase de pe albumul BTS “Map of the Soul: 7” au ajuns în topul Billboard Hot 100! Pe lângă piesa “ON”, care a debutat pe poziția a patra, “My Time” (piesa solo a lui Jungkook) a ajuns pe poziția 84 și “Filter” (piesa solo a lui Jimin) a ajuns pe poziția 87.

Acum BTS este primul artist coreean care are simultan 3 piese în topul Hot 100. Când “Boy With Luv” a debutat în acest top anul trecut, BTS a devenit primul artist coreean care avea două cântece în top, odată ce și “Make It Right” a intrat în topul Billboard Hot 100.

Dar BTS nu doboară recorduri doar în topurile Billboard!

Grupul BTS se află pe norocosul loc 7 și  în lista IFPI a artiștilor mondiali cu cele mai multe vânzări în anul 2019!

Federația Internațională a Industriei Fonografice (IFPI) este o organizație non-profit care reprezintă industria muzicală înregistrată la nivel mondial. Lista IFPI cu top 10 artiști internalionali cu cele mai bune vânzări în 2019 a fost dată publicității pe 2 martie, Taylor Swift ocupând poziția fruntașă. BTS ocupă locul 7, după lansarea mini-albumului “Map of the Soul: Persona”, în aprilie 2019.

Iată lista artiștilor care ocupă cele 10 locuri:

  1. Taylor Swift
  2. Ed Sheeran
  3. Post Malone
  4. Billie Eilish
  5. Queen
  6. Ariana Grande
  7. BTS
  8. Drake
  9. Lady Gaga
  10. The Beatles

În 2018, BTS a ocupat locul 2 în acest top, fiind un an în care artiștii au lansat două albume: “Love Yourself: Tear” și “Love Yourself: Answer”.

Topul Global Recording Artist of the Year al IFPI clasează consumul de muzică pe toate formatele, inclusiv canalele de streaming și vânzările de albume și single-uri digitale și fizice.

Felicitări BTS pentru toate recordurile doborâte! Mult succes în continuare!

Sursa: soompi.com

Sursa foto: twitter.com/bts_bighit




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.