PCM20200312000105990_P4

142 de țări și teritorii restricționează intrarea celor din Coreea de Sud, de teama coronavirusului

142 de țări și teritorii au impus interdicții de intrare sau proceduri mai stricte de carantină sau vor să facă acest lucru pentru persoanele care vin din Coreea de Sud, în ceea ce privește problemele coronavirusului, după cum a declarat ministrul de externe, conform Yonhapnews.

Recent, 4 țări: Peru, Serbia, Panama și Argentina , s-au alăturat “listei” de țări care împiedică accesul persoanelor care au vizitat Coreea de Sud, cel putin în ultimele două săptămâni. Această măsură aduce numărul total al țărilor la 75, informație furnizată până la ora 14-00. Peru urmează să pună în aplicare interdicția tuturor sosirilor și plecărilor începând de marți, 17 martie, după ce a anunțat că își va închide granițele pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Celelalte trei țări se regăsesc acum pe această listă după ce au anunțat că și-au întărit măsurile de restricție pentru persoanele din Coreea. Mai exact, Serbia a împiedicat intrarea oamenilor din cele două epicentre ale Coreei în urma focarului de virus, în timp ce Panama și Argentina au solicitat persoanelor care veneau din Coreea măsura obligatorie de autoizolare.

La începutul acestei zile, Bolivia și Africa de Sud s-au alăturat “listei”, deoarece au anunțat că intenționează să aplice interdicția de intrare în această săptămână. Belize, Tunisia, Ghana și Kenya și-au întărit granițele de călătorie pentru a interzice intrarea străinilor din țările afectate de virus, deși de până acum au impus sisteme de carantină mai stricte precum o autoizolare de 14 zile. Unele excepții se aplică celor cu vize de ședere lungă, ce posedă permise de rezidență sau au alte motive esențiale.

Actualizările pun numărul de țări și teritorii care restricționează intrarea persoanelor din sud-estul Coreei – orașul Daegu și provincia Gyeongsang de Nord – unde majoritatea focarelor COVID-19 au avut loc, la cinci, mai puțin Serbia.

Un total de 17 țări și teritorii, inclusiv 22 de orașe, provincii și regiuni autonome din China, au luau măsuri mai dure de carantină, în mare parte o izolare obligatorie de două săptămâni la unitățile desemnate.

Recent, Republica Dominicană a ajuns pe lista de 45 de țări și teritorii care impun teste de sănătate mai stricte și necesită sau recomandă izolarea la momentul intrarii în țară.

Astăzi, Coreea de Sud a raportat 74 de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus , prin urmare numărul total al celor infectați a ajuns la 8.236, și din păcate au fost confirmate 75 de decese.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.