1_kT67IDOutT58Tq02MK5Nxw

6 motive pentru care nu vrei să ratezi „Forest,” cu Park Hae Jin și Jo Bo Ah

         Dacă ești un orășean care a visat cu ochii deschiși la păduri fermecate sau, pur și simplu, ești mereu în căutarea a ceva fermecător, „Forest” este exact ce ai nevoie până la următoarea escapadă din realitate. Să spunem atrăgător din punct de vedere estetic ar fi mult având în vedere minunea vizuală pe care o reprezintă K-drama și abilitatea ei de a te teleporta instant într-o pădure misterioasă – cadrul ideal pentru o poveste de dragoste ce se înfiripă treptat între un corporatist avid de succes și un chirurg. Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să adăugați “Forest” pe lista de seriale de vizionat!

  1. Pădurea magică a visurilor copilăriei tale

     Sigur, aceasta nu este prima dramă plasată în medii naturale, dar “Forest” chiar își face treabă în ceea ce privește calitatea filmării ce aduce cu adevărat pădurea Miryeong la viață. Modul în care lumina pătrunde prin desișuri este fermecător și aduce un element mistic pădurii, care adâncește subtil misterul din spatele forțelor care unesc trecuturile celor două personaje.

2. Muzică pentru urechile tale

        Și “Forest” nu se oprește aici. Drama are, de asemenea, o ambianță zen a pădurii cu sunete ]ncorporate, specifice peisajului feeric. Este aproape ca acele centre coreene de experimentat pădurea ce se găsesc în zona rurală doar că, de data aceasta, îți apare totul chiar pe ecran! Este, în același timp, un indiciu ingenios la a conecta memoriile fragmentate ale lui Kang San Hyeok (Park Hae Jin) cu mediul său actual, pe măsură ce capitalistul transformat în lucrător caritabil descoperă că este oarecum capabil să identifice sunetele din pădure (desigur, acest lucru se poate datora faptului că a mai fost în una și până atunci, nu ?)

3. Munca intensă te poate duce undeva

         În vreme ce o poveste de dragoste bună, similară cu cea din Cenușăreasa, este idilică pentru un chaebol, aceasta este ceva la care personajele din clasa muncitoare doar visează, încercând să se cațere în vârf cu determinare specifică acestei categorii. Acest lucru este exact ce “Fores” a adus. În spatele exteriorului rafinament al lui San Hyeok, în timp ce făcea afaceri de milioane de dolari, stau calculele pragmatice și anduranța care l-au adus acolo unde se afl[ acum. Protagonista noastră, Jung Young Jae (Jo Bo Ah), are de asemenea același spirit, avansând în rangurile spitalului până devine un chirurg de renume pe cont propriu.

4. Cunoaște-ți adevărata valoarea!

            Chiar dacă povestea se învârte în jurul încurcătorilor prin care trec cele două personaje principale în această pădure de vis, vom ajunge să iubim Forest și pentru modul în care a împletit mesajul de a te prețui pe tine însuți și a nu te mulțumi cu nimic mai prejos decât ceea ce meriți.

             Ca dovadă, la aflarea veștii că Young Jae a fost concediată, prima reacție a tatălui său a fost că spitalul nu pare să fie unul bun pentru că a lăsat să-i scape un chirurg genial, așa cum era ea. Această afirmație pozitivă a fost exact alinarea de care a avut nevoie Young Jae, mai ales că a încheiat activitatea plină de îndoieli. Să fii critic cu tine însuți este natural, dar ne dorim ca mai mulți oameni să ajungă să se aprecieze pe ei și reușitele lor, în felul în care a făcut-o și tatăl lui Young Jae!

5. Sănătatea mentală nu este un subiect tabuu

        Curajul cu care abordează teme mai puțin accesibile, fac din această drama una ce merită să fie vizionată. Chiar de la început, o putem vedea pe Young Jae nevoită să ia pastile pentru ce înțelegem mai târziu avea să fie o tulburare de panică de durată, în timp ce San Hyeok experimentează o durere-fantomă năucitoare care îl face să simtă ca brațul său arde.

        Faptul și mai demn de admirat este curajul plasării manifestărilor acestor stări mentale la locul de muncă, acolo unde de la fiecare angajat în parte este de așteptat să ofere cea mai bună versiune a sa. Pentru mulți doar un tabuu, subiectul constituie, de fapt, o problemă modernă reală, pe care societatea este nevoită să o înfrunte din ce în ce mai mult. 

        Deși ambele personaje principale au înfruntat indirect probleme din aceste motive, a fost înduioșător că mentorul lui Young Jae nu a încetat să creadă în abilitățile și calitățile sale de doctor. Problemele mentale pe care le poți avea nu îți diminuează capacitățile, cam așa sună mesajul transmis de dramă.

6. O poveste de dragoste subtilă

      Considerând că Forest este, până la urmă, o comedie romantică, ar fi incorect să nu menționăm aspectul romantic al dramei, și cum se desfășoară el într-un mod subtil, dar sublim.

         Dacă te aștepți la artificii și extravaganțe, ai greșit drama deoarece Forest nu se pretează lucrurilor de acest fel, menite să atragă atenția exclusiv către povestea de dragoste. În schimb, ce avem aici este ceva de genul „Mă plictisesc, hai să ieșim!”

          În plus, serialul ne oferă o dinamincă interesantă, în special pe măsură ce vedeam că atracția reciprocă dintre cele două personaje creștea pe măsură ce acestea interacționau tot mai mult. Acest lucru ne demonstrează, totodată, și că sentimentele și dragostea nu trebuie să fie neapărat de tipul spontan, după cum ne este prezent atât de des. Din contră, Forest ne demonstrează că dragostea poate fi ceva ce răsare și înflorește dacă i se acordă suficient timp și răbdare.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.