2020_04_02_91598_1585811747._large

Cafeaua Dalgona, soluția coreenilor pentru a face față mai ușor distanțării sociale

Cu multe măsuri de  autoizolare impuse de autorități în această perioadă  pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, oamenii au găsit noi metode, chiar inovatoare, pentru a rămâne conectați unii cu alții, după cum informează The Korea Herald.

 Pentru  foarte mulți, care sunt prinși în case de zile întregi sau chiar săptămâni, vizitele la cinematografe și centre comerciale sunt acum un vis îndepărtat, însă  noi hobby-uri au devenit populare.

 Oamenii au găsit, astfel, modalități de a rămâne conectați cu ceilalți în timp ce practică distanțarea socială. Ne referim aici la provocările de pe rețele de socializare ca YouTube, Instagram și TikTok, care îi mențin ocupați în timp ce se „plimbă” prin casă. De exemplu, trendul „#UntilTomorrow” a devenit viral în postările și poveștile de pe  Instagram și nu numai, în ultimele două săptămâni.

Cu toate acestea, în Coreea de Sud  nimic nu este mai cunoscut în aceste zile decât ceea ce se numește #cafeauadalgona. Aceasta este o băutură pe bază de cafea, făcută în casă, și reprezintă un amestec de cafea solubilă, zahăr și apă fierbinte, servită peste lapte rece. În scurt timp ea a devenit un „lucru” uimitor în rândul coreenilor. În prezent, toate postările și videoclipurile  despre  această băutură devin virale pe internet.

Se spune ca această cafea Dalgona a devenit populară din cauza actorului Jung Il-Woo. El a vizitat orașul Macau, unde a încercat băutura, iar mai târziu a prezentat-o ​​într-o emisiune TV coreeană numită Pyunstorang („Fun-Staurant”). Numele Dalgona este, de fapt, numele versiunii coreene a unui desert care se vinde pe străzile din Coreea.

#dalgonacoffeechallenge,

Băutura  se poate servi ca o alternativă perfectă la cafeaua normală, în special pentru  cei care iubesc cafeaua, dar care în aceste zile nu pot merge la cafenele. Toată lumea a fost cucerită  în primul rând de felul în care arată această băutură și din ce în ce mai multe persoane au fost inspirate să o prepare chiar în propria bucătărie.  

Daca vreți să fiți și voi inspirați, căutați pe retelele de socializare –> #dalgonacoffeechallenge  
There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.