PYH2020051001560005100_P4

A crescut numărul infectărilor cu COVID-19 în Coreea în legătură cu Itaewon

Cazurile de coronavirus relaționate cu  cluburi și baruri din cartierul  multicultural din Seul, Itaewon a crescut  la 54, a spus un oficial duminică, după cum relatează agenția de știri Yonhap.

Această creștere a adâncit temerile autorităților că infecțiile legate de Itaewon ar putea scăpa de sub control și ar ajunge la o transmitere la nivel național. Acest lucru s-a întâmplat  după ce țara a adus focarul de virus sub control cu ​​zero infecții locale raportate în multe zile în ultimele săptămâni.

 Vă aduc aminte ca aceste noi infectări  au început atunci când un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost testat pozitiv pe 6 mai, după ce a vizitat cinci cluburi, inclusiv cele numite King Club, Trunk Club și Club Queen din Itaewon, în seara de 1 mai. Se crede că  mai mult de 1.500 de persoane au vizitat  respectivele cluburi și baruri în acea noapte.

Dintre cele 54 de cazuri legate de Itaewon, 43 de persoane au fost în acele cluburi și ceilalți 11 sunt fie membri ai familiei, fie cunoscuți sau contacte ale lor, potrivit declarației lui Jeong Eun-kyeong, conducătorul  Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea (KCDC). Ea a mai spus că în acest moment se realizează o investigație epidemiologică în legătură cu cei care au avut contact cu cele 54 de persoane.

Acest nou focar dă semnale că se poate răspândi și mai mult. Astfel că din totalul celor 54 de cazuri, 30 sunt localizate în Seul; 14 în provincia Gyeonggi; 6 în Incheon, la vest de Seul; 2 în provincia Chungcheong de Nord; 1 în  orașul Busan și 1 în insula Jeju.

Mai devreme, astăzi,  KCDC a raportat că sâmbătă, au fost confirmate 34 de cazuri noi, fiind cea mai mare creștere care s-a întâmplat în Coreea din data de  9 aprilie. Prin urmare, noul bilanț al țării a ajuns la 10.874 de persoane care s-au infectat cu Covid-19. Numărul infecțiilor zilnice a rămas sub 30 cazuri timp de mai multe zile, până pe 12 aprilie. Cu toate acestea numărul deceselor  a rămas neschimbat, respectiv  256  de persoane conform raportării de sâmbătă.

Sâmbătă, 9 mai, primul ministru Chung Sye-kyun a cerut autorităților să găsească aproximativ 1.510 persoane care au vizitat cluburile din Itaewon săptămâna trecută și să îi testeze pentru coronavirus.

De asemenea, KCDC a cerut vizitatorilor acestor cluburi să facă teste pentru depistarea virusului și să se auto-izoleze pentru a limita posibila răspândire a COVID-19.

Ca urmarea a apariției acestei situații, tot sâmbătă, primarul Seoul Park Won a impus un ordin administrativ de suspendare  a afacerilor la cluburi, baruri și alte unități de viață de noapte din capitala Seul. Această măsură de precauție va rămâne în vigoare până la o notificare ulterioară, fără a se specifica o dată anume.

Săptămâna trecută, Coreea de Sud a început o politică de relaxare etapizată. Astfel în condiții de distanțare socială a permis oamenilor să reia activitățile în aer liber și evenimentele publice, inclusiv organizarea de jocuri sportive profesionale  fără spectatori și de servicii religioase, a deschis școlile, muzeele și bibliotecile naționale.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.