AEN20200520001153315_07_i_P4

Școlile din Coreea de Sud, deschise începând de astăzi, în mod etapizat

Sute de mii de elevi din Coreea de Sud au revenit, astăzi, la scoală odată cu redeschiderea unităților de învățământ din această ţară, care au rămas închise timp de peste două luni din cauza pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.
Reluarea cursurilor școlare a devenit posibilă ca urmare a politicii de relaxare graduală a măsurilor de izolare întreprinse de autoritățile coreene, dar și datorită implementării unor măsuri preventive, cum ar fi verificarea temperaturii corporale, folosirea de geluri hidroalcoolice şi respectarea distanțării fizice.

“E cu adevărat extraordinar să îmi revăd prietenii și profesorii şi să fim din nou faţă în faţă, dar trebuie să respectăm cu stricteţe dispoziţiile de dezinfectare”, a declarat Oh Chang-hwa, un licean din Seul. “Sunt foarte îngrijorat, dar mă bucur cu adevărat să îi revăd”, a adăugat el.

Vă reamintim că la scurt timp de la declanșarea focarului de coroavirus în China, în decembrie anul trecut, Coreea de Sud a ocupat locul al doilea în topul celor mai afectate ţări din lume de virusul SARS-CoV-19, fapt ce a determinat autoritățile locale să nu permită revenirea elevilor în școli după vacantă, la începutul lunii martie.

Aproximativ 440.000 de elevi din clasele liceale terminale, care vor susține în decembrie examenul pentru admiterea la universitate, și-au reluat cursurile astăzi. Ei vor veni la scoală în fiecare zi. Elevii din clasele mai mici vor reveni în școli în săptămânile viitoare și vor alterna prezenta în clase alături de cursurile online.

Pe de altă parte, 66 de şcoli din Incheon, localitate aflată în apropiere de Seul, au fost închise la scurt timp de la redeschiderea lor întrucât doi elevi au fost diagnosticaţi în calitate de purtători ai noului coronavirus.

Incidentul ilustrează provocările ridicate cărora trebuie să le facă față autoritățile coreene ca urmare a deciziei de redeschidere a școlilor, cu toate măsurile de protecție luate și a etapizării procesului.

“Îngrijorările referitoare la apariția unor eventuale mici focare de infecție rămân în continuare şi nimeni nu poate să prezică situațiile care ar putea să apară în școli”, a prevenit ministrul Educaţiei, Yoo Eun-hae. Acesta a anunțat că la nivelul ministerului pe care-l conduce s-a înființat o celulă de criză, care funcționează 24 de ore din 24, iar școlile care depistează noi cazuri de infectare trebuie să fie închise imediat.

Reluarea cursurilor în școli a coincis, astăzi, cu raportarea celei mai mari creșteri zilnice a numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 din ultimele nouă zile, precizează agenţia de presă Yonhap.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud (KCDC), în ultimele 24 de ore au fost raportate 32 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce face ca totalul contaminărilor să ajungă la 11.110.

Noile cazuri de infectări cu coronavirus raportate astăzi au fost cele mai mari din 11 mai, când au fost raportate 35 de cazuri într-o singură zi, cu patru infecții la un spital major din Seul și o creștere a cazurilor legate de clubul de noapte din Itaewon.

Vă reamintim că Itaewon, un popular cartier din Seul, a devenit noul focar din Coreea de Sud, după ce un bărbat infectat a vizitat mai multe cluburi de noapte pe 2 mai. Mii de alte persoane s-au aflat în acele cluburi în noaptea respectivă. Până acum, 193 de persoane care s-au aflat acolo – sau care au intrat ulterior în contact cu acel bărbat – au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Ca și până acum, oficialii sud-coreeni s-au bazat pe testraea în masă pentru a controla focarul nou-apărut şi au testat 60.000 de persoane după incidentul din Itaewon.

Din fecicire, bilanţul deceselor asociate COVID-19 nu s-a modificat şi a rămas în continuare la 263, mai arată sursa citată. 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.