Untitled design

BTS devine primul artist străin care ajunge în topul Oricon Album Sales Chart pentru prima jumătate a anului, după Michael Jackson

BTS face istorie în topurile Oricon!

Topul muzical japonez a anunţat că BTS a ajuns pe prima poziţie în topul vânzărilor de albume pentru prima jumătate a anului 2020. Potrivit Oricon, cel mai recent album al grupului, “Map of the Soul: 7”, a ajuns în top după ce a vândut 429.000 de copii. Înainte, “Map of the Soul: 7” a ajuns în topurile Oricon zilnice, săptămânale şi lunare pentru albume, odată cu lansarea sa din luna februarie.

Anul trecut, BTS a ajuns pe poziţia a treia în topul Oricon al albumelor pentru prima jumătate a anului 2019, cu mini albumul “Map of the Soul: Persona”.

Totuşi, clasamentul nu reprezintă doar o mare realizare personală a grupului, ci marchează și prima dată în 36 de ani, când un artist străin a ajuns în topul albumelor Oricon pentru prima jumătate a anului. Ultimul artist care a atins această performanţă a fost nimeni altul decât Regele Muzicii Pop, Michael Jackson, care a ajuns în top în anul 1984 cu hitul său iconic „Thriller”.

În plus, BTS este primul artist masculin care a ajuns în topul clasamentului în ultimii trei ani, când grupul veteran japonez SMAP a atins această performanţă a clasamentului, în 2017.

În urma succesului celui mai recent album coreean, BTS se pregătește în prezent pentru a lansa al patrulea album de studio japonez, „Map of the Soul: 7 ~ The Journey ~”, pe 15 iulie.

Felicitări BTS pentru această realizare impresionantă!

Sursa: soompi.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.