Untitled-2

Coreea de Sud: 297 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore – cea mai mare creștere din martie și până în prezent!

Coreea de Sud este lovită de un nou val de infecții cu COVID-19. O demonstrează ultimele cifre raportate de autoritățile sanitare care relevă o creștere între 200 și 300 de cazuri noi înregistrate în regim de 24 de ore, în ultimele zile. Numai astăzi, au fost raportate 297 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2, fapt ce marchează cea mai mare creștere zilnică din ultimele luni, potrivit agenției naționale de presă Yonhap.

Ţara a înregistrat un salt brusc al infecțiilor fată de săptămână trecută, cu aproape 1.300 de noi cazuri, potrivit datelor Centrului Coreen pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC).

De la debutul pandemiei și până în prezent, în Coreea de Sud s-au înregistrat 16.058 de contaminări, în timp ce 306 persoane au murit din cauza infectării cu COVID-19, boala cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Dintre cazurile noi, 283 au fost transmisii locale, spun reprezentanții KCDC.

Bilanțul zilnic anunțat, astăzi, este însă cel mai ridicat de la începutul lunii martie și până în prezent, când au fost înregistrate 367 de cazuri, mai scrie Yonhap.

Din cele 297 de cazuri noi raportate astăzi, 150 s-au înregistrat în capitala Seul, în vreme ce alte 94 au fost descoperite în provincia învecinată Gyeonggi.

Ca și în cazul primului val de coronavirus înregistrat în Coreea de Sud, se pare că și de această sursa infecțiilor ar fi tot un lăcaș de cult. Spunem asta deoarece, în urmă cu doar o zi, s-a anunțat că 457 de cazuri au legătură cu un focar de infecție descoperit în cadrul bisericii Sarang Jeil din Seul. Drept urmare, autoritățile metropolitane au luat decizia de a interzicere adunărilor religioase la Seul și în provincia din jurul Capitalei.

Măsurile restrictive nu se opresc însă aici. Ministerul de Externe a extins, astăzi, recomandările speciale de călătorie, cerând anularea lor în orice alte ţări, măsură ce va rămâne în vigoare până pe data de 19 septembrie.

Părerea experților este că infecțiile sporadice au apărut în Coreea de Sud după ce autoritățile au decis relaxarea măsurilor de distanțare socială la începutul lunii mai. 

Între timp, în cadrul companiilor din Seul au (re)început să fie distribuite mesaje legate de importanța respectării măsurilor impuse de autorități, insistându-se asupra importanței purtării măștii de protecție și a distanțării sociale. O demonstrează și fotografia de mai jos, primită de una dintre colegele noastre care lucrează pentru o sud-companie coreeană din Seul.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.