1

Incendiu la un zgârie-nori din Coreea de Sud

Update:

După mai bine de 16 ore de luptat cu flăcările, pompierii au reușit să stingă incendiul.

Sute de persoane au fost evacuate, 93 dintre acestea, inclusiv un pompier, fiind duse la spitale din apropiere pentru tratament. Trei dintre acestea au suferit răni grave, dar nu au fost raportate decese, potrivit pompierilor din Ulsan.

Știrea inițială:

Un incendiu devastator a izbucnit joi în Coreea de Sud, în jurul orei locale 23:00, într-un zgârie-nori de 33 de etaje din Ulsan.

Focul a izbucnit între etajele 8 și 12 ale clădirii și s-a extins imediat, alimentat de vântul puternic. În clădire erau aproximativ 120 de apartamente și de spații comerciale.

“Focul a apărut dintr-odată. Ferestrele au fost sparte, iar camera de zi și dormitorul s-au luminat”, a declarat un martor ocular pentru agenția de știri Yonhap.

Pompierii au sosit imediat la faţa locului, ajungând chiar şi elicoptere. Cu toate acestea, vineri dimineață, focul nu era încă stins complet.

Martorii au spus că pereții exteriori ai clădirii, eventual izolați, par să fi cauzat răspândirea rapidă a incendiului.

Premierul Chung Sye-kyun a cerut mobilizarea tuturor resurselor disponibile pentru stingerea incendiului și asigurarea siguranței oamenilor, iar ministrul de Interne și Siguranță Chin Young a vizitat locul pentru a verifica situaţia.

Autoritățile din Coreea de Sud nu știu încă care a fost cauza izbucnirii incendiului.

Sursa: en.yna.co.kr, b1.ro




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.