Microscopic view of Coronavirus, a pathogen that attacks the respiratory tract. Analysis and test, experimentation. Sars

Compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion susţine că a dezvoltat o substanță eficientă în tratamentul antiCovid, conform studiilor de fază 1

Compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion susţine că o substanţă pe care a dezvoltat-o s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul împotriva COVID-19 şi a anunţat că va realiza noi studii clinice asupra acesteia, potrivit Yonhap, preluat de Agerpres.

Substanţa, denumită CT-P59, urmează să fie administrată unui număr de circa 1.000 de persoane, inclusiv pacienţilor asimptomatici şi celor care au intrat în contact cu pacienţi cu COVID-19.

Noile teste clinice au loc după ce compania a finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice pe 32 de voluntari sănătoşi, care nu au contractat virusul.

Separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua şi a treia a studiilor clinice atât în Coreea de Sud, cât şi în străinătate.

Compania desfăşoară în prezent faza a doua a studiilor clinice de testare pe aproximativ 300 de persoane cu simptome uşoare şi severe ale virusului, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 şi siguranţa sa generală.

Faza a treia a studiilor clinice va fi realizată pe aproximativ 720 de persoane pentru a vedea dacă substanţa este eficientă împotriva infecţiilor virale, potrivit gigantului farmaceutic.

Compania Celltrion a declarat că, în afară de Coreea de Sud, a solicitat studii clinice pentru CT-P59 în Statele Unite, România şi alte trei ţări ca parte a eforturilor sale continue de a găsi mijloace de tratament viabile pentru a combate pandemia de COVID-19, mai arată sursa citată. 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.