Untitled

Elevii din clasa întâi s-au reîntors în bănci. Numărul de cadre didactice, suplimentat

Majoritatea elevilor din clasa întâi de la nivel național, din Coreea de Sud, au început să meargă la școală în fiecare zi începând de luni, 19 octombrie, întrucât școlile pot primi acum până la două treimi din elevi în conformitate cu regulile de distanțare socială impuse de autorități, potrivit The Korea Herald.

Guvernul a redus nivelul măsurilor de distanțare socială la faza 1 în data de 12 octombrie, permițând tuturor unităților de învățământ să primească până la două treimi din elevi lor, față de o treime din elevii înscriși.

În școlile din afara zonei metropolitane din Seul, în care nu au fost înscriși un număr mare de elevi sau nu au clase supraaglomerate, era de așteptat ca toți elevii să se prezinte la școală.

Anterior zilei de luni, Ministerul Educației preciza că limita procentuală a elevilor care se prezintă la școală va fi aplicată strict numai școlilor cu un număr excepțional de mare de elevi înscriși sau cu clase supraaglomerate, precum și școlilor din zona metropolitană din Seul.

Alte școli din restul regiunilor țării pot decide singure câți elevi pot avea într-o zi.

Unele școli cu un număr foarte mare de elevi sau clase supraaglomerate au decis deja să își împartă cursurile în sesiuni de dimineață și după-amiază.

La polul opus sunt școlile din Seul, Incheon și provincia Gyeonggi, care nu vor putea pot avea toți elevii prezenți fizic în cadrul unităților de învățământ, cu excepția elevilor de clasa întâi. Aceștia din urmă vor putea pot merge fizic la școală în fiecare zi în Seul și Incheon.

În provincia Gyeonggi, elevii din clasa întâi și a doua pot merge la școală în fiecare zi sau patru zile pe săptămână.

Ca urmare a restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea COVID-19, elevii din clasa a treia până la clasa a șasea pot merge la școală două până la patru zile pe săptămână în zona metropolitană din Seul.

În Seul și Incheon, elevii din primul an al școlilor gimnaziale pot merge, de asemenea, la școală mai des, comparativ cu elevii din clasele secundare și seniorii, și asta deoarece trebuie să se adapteze la noile lor școli.

Deoarece se așteaptă ca prevenirea îmbolnăvirlor, pregătirea cursurilor, orele de sosire eșalonate, ședințele de dimineață și după-amiază să crească volumul de muncă al profesorilor, ministerul angajează aproximativ 47.000 de cadre didactice, în creștere cu 7.000 față de primul semestru, pentru a sprijini prevenirea bolilor în școlile din întreaga țară.

Ministerul și-a exprimat speranța că diferența de învățare dintre elevi, care a fost mărită în lunile de învățare la distanță ar putea fi eliminată pe măsură ce vor merge tot mai mulți copii la școală. 

Vă reamintim că de la începutul pandemiei și până în prezent Coreea de Sud a înregistrat un total de 25,424 de cazuri de infectare cu COVID-19 și 450 de decese.

Cândva pe locul al doilea la nivel mondial în topul celor mai afectate țări de pandemia de coronavirus, Coreea de Sud se află astăzi pe locul 86 în acest top.

China, țară de unde a pornit focarul de COVID-19 în decembrie, anul trecut, este astăzi pe locul 54 la nivel mondial, cu 85,715 de cazuri oficiale raportate și 4,634 de decese, în vreme ce Japonia se situează pe poziția 48, cu 93,933 de cazuri confirmate și 1,679 de decese.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.