Poster

“Coreea prin lentilele diplomaților români” – Expoziție specială de fotografie cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Coreea și România, Ambasada Republicii Coreea în România, împreună cu foști și actuali ambasadori români în Republica Coreea, vor organiza o expoziție specială de fotografie online, pe parcursul lunii noiembrie, expoziție intitulată „Coreea prin lentilele diplomaților români”.

Potrivit unui comunicat de presă, expoziția de fotografie descrie Coreea prin intermediul fotografiilor realizate de ambasadorii români în timpul misiunilor diplomatice în Coreea. Prima parte a expoziției prezintă o varietate de activități diplomatice ale foștilor și actualilor ambasadori români la Seul – și anume, foștii ambasadori Izidor Urian (1990-1995), Nicolae Ropotean (1995-1999), Viorel Isticioaia-Budura (2000-2002), Valeriu Arteni (2003-2007), Călin Fabian (2012-2016) și actualul ambasador, Mihai Ciompec. A doua parte a expoziției înfățișează peisaje și oameni, realizate personal de fostul ambasador Călin Fabian. În timpul misiunii sale diplomatice de peste patru ani în Coreea, acesta făcut numeroase fotografii, surprinzând diverse aspecte ale Coreei, asemenea unui fotograf profesionist. Prin această expoziție, românii vor avea ocazia să observe momente semnificative ale diplomației românești în Republica Coreea. În același timp, expoziția introduce peisajele mirifice și pline de culoare, patrimoniul bogat, dinamismul orașelor și oamenii prietenoși ai Coreei.

Expoziția virtuală va fi inaugurată prin două mesaje video de felicitare din partea ambasadorului Kim Yong Ho și a ambasadorului Mihai Ciompec. De asemenea, va avea loc și un interviul special cu fostul ambasador Călin Fabian, care și-a dedicat timpul pentru pregătirea acestei expoziții, va explica, de asemenea, mai multe despre modul în care această expoziție a luat naștere și despre cum a colaborat cu toți ambasadorii. Interviul va fi transmis în direct pe conturile rețelelor sociale ale Ambasadei Republicii Coreea în România, în data de 28 octombrie, la ora 11:00, iar toate videoclipurile vor fi încărcate a doua zi.

Pentru cei interesați să vadă o mică parte din Coreea prin „lentilele” diplomaților, expoziția de fotografie va fi disponibilă online pe tot parcursul lunii noiembrie, pe platformele sociale oficiale ale Ambasadei Republicii Coreea în România.

Link-uri:

Site oficial: http://overseas.mofa.go.kr/ro-ro/index.do

Cont de facebook: https://www.facebook.com/AmbasadaRepubliciiCoreeaRomania/ Cont de Instagram: https://www.instagram.com/ambasada_rok/




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.