ff96ead3bcb847a6921b6097b93a2e07

9 filme coreene de văzut de Halloween

Indiferent dacă vă place să vă întindeți pe canapea și să urmăriți un thriller ușor sau un film de groază, Halloween este momentul perfect pentru a face acest lucru. Filmele coreene sunt capabile să ofere niște thriller-e psihologice serioase și grotești care vor rămâne în mintea privitorilor pentru zilele următoare. Dacă sunteți noi în privința cinematografiei coreeane, iată o listă cu unele dintre cele mai populare filme cu care ar trebui să începeți.

(*Următoarele recomandări din această listă nu sunt alese într-o ordine anume )

1. “Alive”

Începem această listă cu un film recent, care a fost lansat în iunie 2020. În rolurile principale îi regăsim pe actorii Yoo Ah In și Park Shin Hye.

Yoo Ah In joacă în rolul lui Joon Woo, un jucător care își petrece majoritatea zilelor în streaming pentru urmăritorii săi din online. Într-o zi, apare vestea că o boală se răspândește rapid iar oamenii mănâncă alți oameni. În această nebunie, Joon Woo luptă să supraviețuiască în casa lui și o întâlnește și pe Yoo Bin (Park Shin Hye), cea care îl va ajuta să supraviețuiască trimițându-i mâncare.

Acest film ne duce într-o călătorie prin ochii lui Joon Woo și face o treabă foarte bună arătându-ne astfel cum ar fi viața dacă ar exista o apocalipsă cu zombi în zilele noastre. Este un thriller bun, fără a fi prea înfricoșător sau grotesc, ceea ce este perfect pentru cei dintre voi mai sensibili. Există, de asemenea, privilegiul de a-i vedea pe Yoo Ah In și Park Shin Hye împreună într-un film și sunt cu adevărat minunați!Acest film este, cu siguranță, un film care trebuie văzut în acest sezon de Halloween.

2. “A Tale of Two Sisters”

Este un film coreean care a apărut în 2003 și prezintă o poveste de-a dreptul ciudată. După moartea mamei lor, Soo Mi (Im Soo Jung) și Soo Yeon (Moon Geun Young) nu au de ales decât să trăiască cu mama vitregă (Yum Jung Ah). Soo Mi se întoarce dintr-o instituție psihică și se reunește cu sora ei, dar sunt chinuite de mama vitregă și le este greu să trăiască sub grija ei. Gândindu-se la tatăl lor și nedorind să-l facă nefericit, ele decid să suporte îngrozitoarea lor mamă vitregă. În timp ce continuă să-și trăiască viața sub acoperișul ei, vedem o mulțime de întâmplări ciudate în casă, care sunt legate de o istorie întunecată.

Acest film a fost aclamat de critici în Coreea, deoarece a devenit filmul de groază coreean cu cele mai mari încasări la acea vreme. A fost, de asemenea, prezentat în cinematografele din Statele Unite, ceea ce reprezintă o mare reușită, deoarece a pregătit calea pentru multe alte filme coreene care vor fi lansate la nivel internațional. Povestea în sine nu pare atât de înfricoșătoare la început, dar profunzimea psihologică pe care o ia acțiunea și prin ce trec surorile, este foarte chinuitoare. Ca să nu mai vorbim de actrițele Im Soo Jung și Moon Geun Young sunt spectaculoase și sunt capabile să ducă tonul înfricoșător al filmului de la început până la sfârșit.

3. “Phone”

Un thriller clasic, lansat în 2002, “Phone”, o are în rolul principal pe Ha Ji Won în rolul lui Ji Won, un reporter care analizează un subiect controversat. În timp ce investighează, ea primește o serie de telefoane terifiante care sunt implacabile. În plus, există câteva decese misterioase care o înconjoară, și se va dovedi că sunt legate de aceste apeluri telefonice misterioase.

Dacă vă interesează clasicii coreeni și filmele de groază coreene, atunci acest film este unul pe care nu îl puteți rata. Este un film de groază supranatural și unul foarte tensionat. Acest telefon blestemat de care Ji Won nu poate să scape nu pare să fie atât de înfricoșător, dar este. Există o serie de evenimente care au loc în urma acestuia. Există multe elemente care sunt deranjante și greu de uitat, în special personajul Ho Jung al lui Kim Yoo Mi și furia ei geloasă.

4. “The Host”

“The Host” este scris și regizat de câștigătorul premiului Oscar, Bong Joon Ho (cel care a regizat filmul “Parasite”) Este un film de groază din 2006, a cărui acțiune are loc la Seul. O creatură misterioasă care trăiește în râul Han, chiar în mijlocul orașului, continuă să crească până când începe să se hrănească cu oameni. Râul se transformă într-o mare de sânge de la toți oamenii pe care îi ucide, în timp ce oamenii încearcă frenetic să-și dea seama cum să scape de el.

“The Host” („Gazda”) a câștigat mai multe premii, inclusiv cel mai bun film la Asian Film Awards și Blue Dragon Film Awards. Nu este o surpriză, întrucât a fost scrisă de marele Bong Joon Ho. Acest film vă va ține în suspans de la început până la sfârșit. Probabil veți țipa și veți fi îngrijorați pentru că nu doriți ca nimeni să fie mâncat de monstru. Este un film foarte complex, fiind în același timp vesel și terifiant!

5. “Whispering Corridors”

Acesta este un film mai vechi, mai exact a fost lanst în 1998.

Hur Eun Young (Lee Mi Yeon) este profesor la un liceu pentru fete. Aceasta nu este o școală obișnuită, întrucât printre studenți circulă zvonuri conform cărora un fost student pe nume Jin Ju, care a murit, este încă la școală. Elevii încep să se sperie pe măsură ce constată un fapt ciudat și anume colegii lor încep să dispară.

Orice decor înfricoșător care are loc într-o școală coreeană este clar că ne va da frisoane pe șira spinării. Mai ales când fantoma implică o fetiță mică. Există ceva îngrozitor la a vedea o presupusă fată moartă pândind în holurile unei școli. Este mai mult decât suficient pentru a garanta o bună sperietură. Cu siguranță te vei găsi uitându-te mult peste umăr după ce ai vizionat acest film!

6. “Train to Busan”

Este unul dintre cele mai apreciate filme coreene și a avut premiera în 2016. A participat la multiple festivalui de unde a plecat cu câteva premii bune. Este atât de cunoscut încă practic nu ar mai avea nevoie de o prezentare dar pentru cine nu l-a văzut, încă, o să vă zic câte ceva.

Acțiunea acestui film îl prezintă pe Seok Woo (Gong Yoo), un administrator de fonduri în Seul. Acest este separat de soția sa. Cei doi au o fiică pe nume Soo An care locuiește cu Seok Woo. În noaptea dinaintea zilei de nașterea fetiței, Soo An îl roagă pe tatăl ei să meargă la mama ei în Busan. El decide să o ducă pe fetiță cu trenul. Ce nu știu ei este că în acest tren există un pasager care a fost mușcat și infectat de zombi. Această călătorie se va transforma în mod dramatic într-o luptă pentru supreviețuire.

Este greu să faci o listă de filme înfricoșătoare fără să menționezi “Train to Busan”. Acest film este atât de complex și reușește chiar să fie oribil și emoționant în același timp, ceea ce este greu de făcut atunci când vine vorba de filme de groază. Veți fi cu adevărat atrași nu numai de personajul principal, ci și de alți oameni din tren care sunt prinși în urma atacului zombilor. Există momente mai mult decât suficiente în care inima voastră se va “opri” când un zombie se apropie prea mult de o altă persoană. Este un film de văzut neapărat, dacă vă plac zombii și thrillerele!

Dacă nu l-ați văzut vă spun că prietenii noștri de la Blogul lui Atanase au tradus în limba română acest film și îl puteți vedea la ei pe site.

7. “Forgotten”

Este un film din 2017 care va prezenta povestea lui Jin Seok (rol interpretat de Kang Ha Neul). El locuiește cu familia și se confruntă cu unele probleme de sănătate pentru care ia medicamente. Se întâmplă ca fratele său mai mare, Yoo Seok (Kim Moo Yeol) să dispară într-o zi și se întoarce acasă câteva săptămâni mai târziu. Jin Seok observă un comportament ciudat din partea fratelui său și începe să creadă că el nu este cine credea că este.

“Forgotten” este un thriller psihologic care vă va duce continuu la limita gândurilor. Veți dori să continuați să urmăriți doar pentru a vedea ce se întâmplă la final. Modul în care este portretizat Yoo Seok este atât de deranjant și bântuitor încât va stârni o mare încurcătură în capul vostru. Este un film care va rămâne în memoria voastră mult timp după ce îl veți viziona.

Sper că v-am făcut curioși și veți da o șansă acestui film. Vin acum cu o veste bună, el se poate vedea chiar cu subtitrare în limba română pe site-ul — Blogul lui Atanase, secțiunea Filme coreene.

8. “I Saw the Devil”

Acest film îl prezintă în prim plan pe Soo Hyun (Lee Byung Hun) care lucrează pentru Serviciul Național de Informații. Soția sa, Joo Yun (Oh San Ha) este ucisă brutal și decapitată de un bărbat pe nume Kyung Chul (Choi Min Sik). Soo Hyun este tulburat după ce și-a văzut soția ucisă cu atâta răutate și își asumă răzbunarea asupra criminalului.

Acesta este cu siguranță un film încurcat. „I Saw The Devil” este un thriller de acțiune apreciat de critici, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance din 2011. Când crezi că știi ce se va întâmpla, acest film va merge împotriva așteptărilor tale. Lee Byung Hun și Choi Min Sik sunt perfecti împreună, deoarece personajele lor sunt amândouă de-a dreptul de speriat. Ei fac o mulțime de lucruri îngrozitoare pe care garantat nu le vei uita niciodată. Filmul poate deveni foarte grafic și grotesc, deci cu siguranță, nu este recomandat pentru cei slabi de inimă.

9. Spellbound

Ma Jo Goo ( rol interpretat de Lee Min Ki) este un magician care încearcă, în permanență, să găsească noi acte pentru spectacolele sale, în timp ce Kang Yeo Ri (rolul lui Son Ye Jin) are capacitatea nemaiîntâlnită de a vedea fantome. Așadar, în momentul când Jo Goo se uită pentru prima dată la Yeo Ri, care parcă emite niște energii înfiorătoare, știe că trebuie să o implice în spectacolul său. Cei doi au la început o relație strict de afaceri, dar încep să-și dea seama că au nevoie unul de celălalt mai mult decât își dau seama.

Dacă doriți să urmăriți ceva care nu este foarte ciudat sau de speriat, un film ușor în acest sezon de Halloween, atunci acest film este perfect. Nu este obișnuit ca genul horror și rom-com să fie abordat într-un singur film, dar în „Spellbound” totul se întrepătrunde perfect. În plus, unde mai pui că Lee Min Ki și Son Ye Jin sunt foarte drăguți împreună și chimia lor este incontestabilă!

Dacă vreți ca în această seară de speriat să vă delectați cu acest film, vă spun că îl puteți vedea chiar în limba română pe site-ul prietenilor noștri de la Blogul lui Atanase.

Acestea sunt propunerile noastre pentru un Hallowen ciudat sau de speriat.

(Sursa- Soompi)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.