corona-5174671_1920

Pentru prima dată, Seoul a decis să stingă luminile orașului după ora 21:00. Noi RESTRICȚII vor intra în vigoare chiar de mâine

Guvernul orașului Seoul a anunțat, astăzi, că magazinele, teatrele și multe alte facilități vor trebui să  închidă după ora 21:00, timp de două săptămâni, pentru a ajuta la reducerea răspândirii coronavirusului, potrivit The Korea Times.

Primarul în funcție din Seul, Seo Jeong-hyup, a anunțat noua restricție în timpul unei conferințe de presă virtuale, spunând că ordinul va intra în vigoare începând de sâmbătă, 5 decembrie.

“Seulul se confruntă, în prezent, cu o criză extrem de periculoasă”, a spus el. “Nu mai putem amâna. Începând de mâine, oprim Seoul după ora 21:00”

Ordinul a venit după ce orașul a raportat un record record de 295 de noi cazuri de coronavirus joi, în aceeași zi în care țara a înregistrat un nivel maxim al infectărilor în ultimele nouă luni de 629 de cazuri noi într-o singură zi.

Autoritățile orașului Seul au confirmat ulterior 195 de alte cazuri de COVID-19 de la miezul nopții și până la ora 18:00, ceea ce a făcut ca numărul total de cazuri de contaminare la nivelul orașului să ajungă, astăzi, la aproximativ 10.000. Mai exact, vorbim despre  9.911 de cazuri confirmate de COVID-19 doar la nivelul capitalei Coreei de Sud.

Companiile a căror activiate face obiectul noilor restricții includ magazinele, cinematografele,  internet cafe-urile, sălile de jocuri, academiile private, sălile de studii, parcurile de distracții, saloanele de înfrumusețare, frizeriile, magazinele alimentare și magazinele universale. Acestea își pot relua programul la 5 AM.

Vor face excepții de la această regulă doar micile magazine alimentare, precum și alte magazine cu dimensiuni mai mici de 300 de metri pătrați, dar și pentru restaurantele care oferă mâncare în sistem takeaway și de livrare.

Autobuzele și metrourile vor circula după un program redus cu 30% după ora 21:00. Restricția se va aplica autobuzelor încă de sâmbătă, 5 decembrie, și metrourilor începând de marți, 8 decembrie.

Vă reamintim că Seulul se află sub regulile de distanțare socială de nivel 2 încă din 24 noiembrie, ceea ce reprezintă, de fapt, nivelul mediu dintr-un sistem cu cinci niveluri.

Conform restricțiilor existente în cazul nivelului 2, cluburile de noapte și barurile au fost închise complet, în timp ce barurile de karaoke, sălile de sport interioare și restaurantele au fost obligate să închidă după ora 21:00, cu excepția celor care ofecră servicii de livrare și takeaway.

De marți, orașul a fost, de asemenea, pus sub niște restricții suplimentare, care presupun închiderea cursurilor indoor care presupuneau exerciții de grup și a parcurilor acvatice, precum și a sălilor de sport, saunelor, cafenelelor și camerelor de studiu situate în interiorul complexelor de apartamente.

“Pentru prima dată, Seoul a decis să stingă luminile orașului după ora 21:00″, a spus Seo. „Acest lucru vorbește despre gravitatea situației în care ne aflăm. Până acum am încercat din greu să venim cu măsuri antivirus care să permită economiei să funcționeze cât mai mult posibil, având în vedere dificultățile resimțite de business-urile mici, dar chiar acum, prioritatea noastră este să protejăm siguranța și viața cetățenilor noștri”, a adăugat edilul.

Primarul în funcție a declarat că toate facilitățile administrate de oraș și din districtele sale individuale, inclusiv muzeele, sălile de concerte și bibliotecile, vor fi închise complet în perioada aceasta de două săptămâni.

Facilitățile de asistență socială vor rămâne deschise pentru servicii esențiale.

Începând de luni, 7 decembrie, guvernul orașului Seul și birourile sale districtuale vor solicita ca jumătate din personalul lor să lucreze de acasă și să-și eșaloneze programul de lucru pentru a fluidiza traficul pietonal.

Mai mult decât atât, edilul a spus că a cerut sectorului privat să adopte același sistem de lucru.

În ceea ce privește comunitățile religioase, primarul în funcție a făcut din nou un apela pentru ca acestea să-și desfășoare serviciilenumai online, spunând: „Pentru a avea un Crăciun fericit, trebuie să ne oprim acum”.

Separat, Oficiul Metropolitan pentru Educație din Seul a declarat că școlile gimnaziale și liceele din oraș vor fi obligate să-și desfășoare toate cursurile online timp de două săptămâni începând de luni.

Limita de frecvență pentru școlile elementare și grădinițe va fi menținută la o treime.




Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.