14303702

Coreea de Sud a prelungit restricţiile în jurul capitalei Seul

Autorităţile sud-coreene au hotărât ieri să menţină restricţiile actuale asupra vieţii publice până pe 17 ianuarie după o creştere a cazurilor de coronavirus în şi în jurul capitalei Seul, a informat agenţia sud-coreeană Yonhap, relatează dpa.

Mai exact restricţiile vor rămâne la al doilea cel mai înalt nivel în zona Seul, precum şi în provinciile Incheon şi Gyeonggi.

În acestă situație toate activităţile zilnice, cu excepţia activităţilor sociale şi economice vitale, sunt restricţionate iar adunările de 50 sau mai multe persoane sunt interzise, în timp ce sălile de sport, barurile de karaoke, sălile de concerte şi dans vor fi închise.

Restaurantele pot să îți desfășoare activitatea până la ora 21:00, moment în care cinematografele, saloanele de înfrumuseţare şi centrele comerciale se vor închide iar transportul public va funcţiona la capacitate redusă.

Totodată, măsura interzicerii adunărilor private de cinci sau mai multe persoane, care a fost aplicată pentru zona Seul, a fost extinsă şi pentru restul ţării, care a fost plasat sub nivelul 2 de restricţii.

În Coreea de Sud au fost raportate sâmbătă alte 824 de cazuri de COVID-19, numărul total de infectări ajungând la 62.593, conform Agenţiei de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA). Alte 25 de persoane au murit, crescând numărul total al deceselor asociate COVID-19 la 942.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.