bjho

Cineastul sud-coreean Bong Joon Ho, cunoscut pentru „Parasite”, va fi preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia 2021

Cineastul sud-coreean Bong Joon Ho, cunoscut pentru cel mai recent succes „Parasite”, va fi preşedintele juriului ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, potrivit news.ro

A fost anunțat că cea de-a 78-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie. Va fi prima dată când juriul internaţional va fi condus de un cineast sud-coreean.

Bong Joon Ho, care nu a mai fost prezent la Veneţia până acum, a făcut istorie în 2020, la gala Oscar, unde filmul să, „Parasite” a fost recompensat cu patru trofee, inclusiv pentru „cel mai bun film”. A fost prima dată în istoria premiilor Academiei americane de film când un lungmetraj străin a obţinut marele trofeu. „Parasite” a mai câștigat și Palme d’Or la ediţia din 2019 a Festivalului de Film de la Cannes.

Cineastul a transmis că se simte onorat să fie parte din tradiţia „minunată” a festivalului: „Ca preşedinte al juriului, şi mai important, ca cinefil, sunt gata să admir şi să aplaud toate filmele selectate de festival”.

Directorul artistic al evenimentului, Alberto Barbera, a spus într-un comunicat: „Primul lucru bun referitor la cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia este că Bong Joon Ho a acceptat cu entuziasm să prezideze juriul”. El l-a numit pe sud-coreean „una dintre vocile autentice ale cinematografiei mondiale”.

Vă aduc aminte că „Parasite” vorbeşte despre inegalitatea socială. Are în centru o familie care face eforturi financiare şi aspiră la o viaţă mai bună. Este o comedie violentă despre conflictul dintre clase sociale şi despre lăcomie. Din distribuţie fac parte Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Jo Yeo Jeong, Choi Woo Shik, Park So Dam, Lee Jung Eun şi Jang Hyae Jin. Scenariul a fost scris de Bong Joon Ho şi Jin Won Han.

Acesta a fost al şaptelea lungmetraj al lui Bong Joon Ho, care mai semnează și filme ca „Barking Dogs Never Bite” (2000), „Memories of Murder” (2003), „The Host” (2006), „Mother” (2009), „Snowpiercer” (2013) şi „Okja” (2017).

Trebuie să vă mai spun că Bong Joong Ho a fost desemnat de revista Time una dintre „100 cele mai influente personalităţi ale anului 2020”.

Festivalul de Film de la Veneţia a fost unul dintre puţinele evenimente care au avut loc anul trecut în format fizic, în ciuda pandemiei. Juriul a fost, în 2020, condus de actriţa Cate Blanchett, iar marele trofeul, Leul de Aur, a revenit filmului „Nomadland”, regizat de Chloé Zhao, cu Frances McDormand în rol principal.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.