c7bb834589454852b446950c17499521

Filmul “Minari” – coproducție Coreea de Sud -SUA primește o nominalizare la Globurile de Aur 2021

Drama emoționantă „Minari” a regizorului Lee Isaac Chung a fost nominalizată la o categorie pentru viitoarea ediție a premiilor Globurile de Aur.

Asociația Presei Străine de la Hollywood, organizatorul Globurilor de Aur, a făcut publică pe 3 februarie, lista nominalizaților pentru premiile sale din 2021 și a anunțat că „Minari” a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun film într-o limba străină”, potrivit Koreatimes.

A scene from the film 'Minari' / Courtesy of Pan Cinema

Globurile de Aur onorează realizările în film și televiziune, iar ceremonia este adesea considerată o lansare neoficială a sezonului în care se acordă premiile, urmând apoi premiile Oscar.

„Minari” constituie cel de al patrulea lungmetraj al regizorului Lee Isaac Chung și se bazează pe experiența de viață reală a regizorului. În distribuția filmului se regăsesc actorii: Steven Yeun, Han Ye Ri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Youn Yuh Jung și Will Patton.

El urmărește viața unei familii coreene care se mută și se adaptează la viața unei ferme îndepărtate din Arkansas în anii 1980. Filmul, încă de la premiera la Festivalul de Film de la Sundance în ianuarie anul trecut, a fost aclamat de criticii din țară și de peste hotare, cu povestea sa rezonantă despre „visul american”.

Au existat controverse cu privire la decizia de a plasa „Minari” în categoria „Cel mai bun film într-o limba străină”, mai degrabă decât în ​​categoria pentru Dramă. Să vă explic puțin ce s-a întâmplat. În 2019, „Parasite”, care a fost primul film coreean care a câștigat Palm d’Or la Festivalul de Film de la Cannes și ulterior premii Oscar, a fost, de asemenea, exclus din categoria “Cel mai bun film – Dramă” de la Globurile de Aur din același motiv, mai exact pentru că filmul nu este în limba engleză. Cu toate acestea, în timp ce „Parasite” a fost o producție coreeană, „Minari” a fost produsă și finanțată de companiile americane, iar regizorul și majoritatea distribuției și echipei de producție, cu mici excepții, sunt toți americani.

Alături de “Minari” în aceeași categorie se mai regăsesc și filmele „Another Round” al regizorului Thomas Vinterberg, „La Llorona” de Jayro Bustamante, „The Life Ahead” de Edoardo Ponti și „Two of Us” de Filippo Menghetti.

Presa coreeană a speculat anterior despre șansa ca actrița veterană Youn Yuh Jung să fie nominalizată la categoria “Cea mai bună interpretare într-un rol secundar“. Până acum, actrița Youn Yuh Jung a câștigat 20 de premii ca cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul său în „Minari” de la asociații de critici de film din Statele Unite. Cu toate acestea, nu a reușit să obțină o nominalizare la Globurile de Aur.

Image result for Youn Yuh Jung

Vreau să vă mai spun că „Minari” a obținut deja 60 de trofee de la asociații și festivaluri ale criticilor de film, inclusiv la Sunset Film Circle Award și New Mexico Film Critics Award, iar recent a fost numit unul dintre cele 10 filme ale anului de către Institutul de Film American.

Ceremonia de premiere a Globurilor de Aur va avea loc pe data de 28 februarie. Filmul „Minari” va ajunge în cinematografele locale în luna martie.

Această nominalizare este încă o realizare formidabilă pentru cinematografia coreeană și sperăm ca acest film chiar să reușească să câștige premiul.
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.