vaccination-5868322_1280

Două persoane au murit în Coreea de Sud, după imunizarea cu serul de la AstraZeneca! Decesele, anchetate de autoritățile sanitare

Autoritățile sanitare din Coreea de Sud, în alertă, după decesul a două persoane, de 50 și, respectiv, 63 de ani la doar câteva zile după ce s-au vaccinat cu serul de la AstraZeneca împotriva Covid-19. În ambele cazuri au fost dispuse anchete pentru a vedea dacă există vreo cauzalitate între decesul celor două persoane și imunizarea anti-Covid, relatează agenția oficială de presă Yonhap.

Sursă foto: pixabay.com

O persoană de aproximativ 50 de ani, din Goyang, care prezenta multiple boli, a murit, astăzi, la doar o zi după ce a primit prima doză de vaccin anti-Covid. Decesul a survenit la un spital din apropierea Seului, potrivit oficialilor din sănătate. 

Pacientul a început să prezinte simptomele unui atac de cord și dificultăți de respirație chiar la câteva ore de la vaccinare, însă și-a revenit după ce a primit tratament de specialitate. Simptomele au reapărut însă în această dimineață, iar de această dată medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. 

Oficialii din sănătate trebuie să determine acum dacă pacientul a suferit, de fapt, efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, lucru care ar fi putut să-i cauzeze decesul. Persoana în cauză era cunoscut cu probleme de sănătate, inclusiv probleme cardiace, diabet și accident vascular cerebral (AVC).

Cel de-al doilea deces a fost înregistrat tot în această dimineață, în cazul unei persoane care se afla într-un centru de îngrijire din Pyeongtaek, la 70 de kilometri de capitala Seul. Vorbim despre un bărbat în vârsta de 63 de ani care a murit la 4 zile după ce s-a imunizat cu vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19.

Bărbatul suferea de o boală cerebrovasculară a început să prezinte mai multe simptome, inclusiv febră ridicată și o durere care i-a cuprins întreg corpul încă de duminică, respectiv la o zi după vaccinare. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit treptat, așa că a fost transferat la un spital de nivel superior în cursul zilei de ieri, însă astăzi s-a înregistrat decesul, după ce bărbatul a dezvoltat o septicemie și pneumonie. Și în acest caz s-a dispus o anchetă. 

Oficialii locali din provincia Gyeonggi, care cuprinde pe teritoriul său atât orașul Pyeongtaek, cât și Goyang, au declarat că bărbatul în vârstă de 63 de ani a marcat, defapt, primul caz al națiunii de reacție adversă severă a unui vaccin COVID-19, împreună cu un bărbat de 50 de ani din Uijeongbu, de asemenea, de când campania națională de inoculare a început vineri.

Autoritățile sud-coreene au declarat că 18.489 de persoane au primit primele doze de vaccin AstraZeneca pe data de 26 februarie, până la miezul nopții, potrivit Reuters. Acesta este startul ambițios al campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Țara a început să folosească și vaccinurile Pfizer/BioNTech începând din 27 februarie.

Primii care primesc vaccinurile sunt angajații din domeniul sănătății, personalul din unitățile de îngrijire asistată și alte persoane cu risc ridicat. Scopul este de a vaccina între 32 și 36 de milioane de oameni – aproximativ 60% până la 70% din populație – până în luna septembrie.

Guvernul speră să atingă, astfel, imunitatea de turmă, respectiv 70% de persoane vaccinate până în luna noiembrie.

Primele vaccinuri AstraZeneca urmează să fie administrate la 289.000 de persoane, în timp ce aproximativ 55.000 de angajați din domeniul sănătății din facilitățile de tratament pentru coronavirus vor primi primul lot de vaccin dezvoltat de Pfizer / BioNTech, furnizat prin COVAX, programul global de împărțire a vaccinului.

Pe lângă AstraZeneca, Pfizer și COVAX, Coreea de Sud a ajuns, de asemenea, la acorduri cu Moderna, Novavax și Johnson & Johnson pentru vaccinuri.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.