baby-4646299_960_720

Semnal de ALARMĂ: Coreea de Sud a înregistrat cea mai scăzută rată a fertilității din lume în 2020. Care sunt CAUZELE

Rata fertilității din Coreea de Sud a scăzut în mod drastic, anul trecut, ajungând să fie cea mai mică din lume. Specialiștii pun acest lucru pe seama incertitudinilor economice cauzate de pandemia de coronavirus, care i-ar fi descurajat pe sud-coreeni să-și mai întemeieze o familie, relatează Reuters și The Strait Times, preluate de HotNews.ro.

Astfel, numărul de copii pe care o femeie din Coreea de Sud ar putea să îi aibă a scăzut la 0,84 în 2020, un nou record negativ comparativ cu 0,92, cat s-a înregistrat în 2019, potrivit datelor furnizate de Institutul Coreean de Statistică. Practic, este cel mai scăzut număr din toate cele 180 de țări membre ale Băncii Mondiale, și cu mult mai mic decât cel de 1,73 înregistrat în Statele Unite și 1,42 în Japonia.

Sursă foto: pixabay.com

Cifrele nu ar trebui să mire pe nimeni, și asta dacă ne gândim că anul trecut autoritățile din Seul au înregistrat pentru prima dată mai multe decese decât nașteri, trecând așa-numitul „prag al decesului populației”.

De parcă asta nu ar fi tot, se pare că populația celei de-a patra cea mai mare economie din Asia îmbătrânește cel mai rapid dintre toate statele membre ale Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit unui raport publicat în luna decembrie de Banca Centrală de la Seul, pandemia a provocat multă nesiguranță în ceea ce privește locul de muncă și veniturile, în special în rândul adulților tineri de 20-30 de ani, fapt ce le-a afecta decizia de a face un copil.

Anxietatea economică și personală s-ar fi putut afla, de asemenea, printre cauzele amânării întemeierii unei familii, potrivit aceluiași raport care avertizează că, în curând, sud-coreenii ar putea deveni cea mai îmbătrânită populație din lume.

Declinul populației din țări precum Coreea de Sud sau Japonia are cauze similare, spun experții, una dintre cele mai importante fiind munca extrem de solicitantă, fapt ce face foarte dificil găsirea unui echilibru între carieră și viața de familie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.