AEN20210305009152315_04_i_P4

Regizorul coreean Hong Sang-soo a câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu pentru filmul “Introduction” la Festivalul de Film de la Berlin 2021

Regizorul sud-coreean Hong Sang-soo a câștigat vineri, 5 martie,   premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru ultimul său film numit  „Introduction”, potrivit  agenției de presă Yonhap.

Foto: Yonhap

În acest an, anunțul câștigătorilor a fost transmis online și  cel de-al 25-lea lungmetraj al regizorului a fost distins cu premiul Ursul de Argint pentru categoria Cel mai bun scenariu la cea de-a 71-a ediție a festivalului de la Berlin, care a debutat luni pentru cinci zile într-o ediție online, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Mai mult decât a spune o poveste sau de a avansa o narațiune cu eficiență, acest scenariu evidețiază acele intervale de moment dintre o acțiune și alta, unde, pentru o clipă, se descoperă brusc un adevăr ascuns al vieții umane, luminos și lucid”, se arată într-o declarație a juriului festivalului..

Regizorul Hong Sang-soo a câștigat premiul Ursului de Argint al Berlinalei timp de doi ani la rând, după  premiul de onoarea pentru  Cel mai bun regizor primit anul trecut pentru drama „The Woman Who Ran”. Drama sa din 2017 numită „On the Beach at Night Alone” i-a adus lui Kim Min-hee premiul pentru Cea mai bună actriță.

“Am auzit știrile despre acest premiu și am fost surprins și fericit”, a spus Hong în discursul său de acceptare lansat prin contul YouTube al festivalului. “Aș dori să mulțumesc juriului pentru aprecierea filmului. Am fost bucuros să citesc declarația juriului.”

În rolurile principale în filmul „Introduction” se află actorii Shin Seok-ho și Park Miso. Acest noul film de 66 de minute spune povestea unui tânăr, pe nume Young-ho, care călătorește pentru a-și vizita tatăl, iubita și mama.

Regizorul Hong Sang-soo nu numai că a scris scenariul, dar a realizat și filmările pentru el.

În același timp, în cadrul ceremoniei online, marele câștigător distins cu Ursul de Aur pentru Cel mai bun film a fost filmul  „Bad Luck Banging or Loony Porn”/ „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” regizat de Radu Jude din România, în timp  ce Ursul de Argint– marele premiu  al juriului  a fost acordat  peliculei “Wheel of Fortune and Fantasy” în regia lui  Ryusuke Hamaguchi din Japonia.

Regizorul maghiar Denes Nagy  al  filmului “Natural Light” a câștigat Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor.

Ceremonia de decernare a premiilor și alte evenimente, precum proiecțiile publice, vor avea loc în cadrul altei secțiuni a festivalului care a fost reprogramată pentru luna iunie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.