Davichi – scurt istoric al duo-ului sud-coreean care ne-a încântat cu muzica sa în drame precum “Iris II”, “It’s Okay, That’s Love”, ” Descendants of the Sun” sau ” Moon Lovers”

Pentru că piesele interpretate de ele ne-au încântat de atâtea ori zilele și, mai ales, nopțile lungi de vizionat K-drame, am decis să vă prezentăm, astăzi, un scurt istoric al trupei Davichi (다비치), un duo pop rock cu influențe R&B care a luat ființă în anul 2008, în Coreea de Sud.

Duo-ul este format din vocalistele Lee Hae-ri (이해리 – n. 14 februarie 1985), cântăreață și actriță de teatru muzical, și Kang Min-kyung (강민경 – n. 3 august 1990), cântăreață și actriță. Numele lor, „Davichi”, derivă din sintagma coreeană „strălucind peste orice” (다 비치).

Până în prezent, duo-ul a lansat trei albume de studio și șase piese extinse, însă a apărut, de asemenea, și pe mai multe coloane sonore pentru drame de televiziune precum “Big” (2012), „Iris II” (2013), „It’s Okay, That’s Love” (2014), „Descendants of the Sun” (2016) sau „Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo” (2016).

De la debutul lor cu single-ul „I Love You Even Though I Hate You”, trupa a cunoscut un succes comercial consistent și constant (am putea adăuga noi), cu nu mai puțin de șapte single-uri numărul unu în Coreea. Fetele au o estetică mai puțin pop decât este definit în mod normal stilul K-pop și Hallyu, concentrându-se mai mult pe baladele cu influențe de R&B.

Carieră

2008–2010: Debutul Davichi

Duo-ul și-a lansat albumul de studio de debut, intitulat „Amaranth”, pe 4 februarie 2008. Piesa de debut „I Love You Even Though I Hate You” a câștigat nu doar popularitate în rândul sud-coreenilor, ci și premiul „Rookie of the Month” pentru luna februarie în cadrul Cyworld Digital Music Awards. Ulterior, duo-ul a promovat piesa „Sad Promise” de pe același album.

În ultimele luni ale anului 2008, Davichi a câștigat mai multe premii, printre acestea numărându-se și cele pentru „Best New Artist” la Mnet Asian Music Awards, Golden Disk Awards și Seoul Music Awards.

Pe 5 martie 2009, Davichi a lansat piesa extinsă „Davichi in Wonderland”, cu single-ul principal „8282”. Piesa a câștigat repede popularitate în rândul publicului larg, continuând astfel succesul Davichi în topuri.

În anul următor, mai exact pe 6 mai 2010, Davichi a lansat al doilea EP, “Innocence”, cu single-ul principal „Time, Please Stop”.

2011–2012: Love Delight

Pe 16 august 2011, în media apăreau deja informații legate de faptul că Davichi va lansa a treia piesă extinsă, “Love Delight” cât de curând. La doar câteva zile diferență, respectiv pe 27 august, Core Contents Media, compania care manageria trupa la acea vreme a dezvăluit că întregul album “Love Delight” a fost difuzat pe internet. În ciuda acestui fapt, compania a ales să nu schimbe data lansării. ”Love Delight” a fost lansat, astfel, pe 29 august, împreună cu videoclipul pentru single-ul lor principal, „Don’t Say Goodbye”. La acea vreme, piesa a continuat să ocupe locul 1 în topul coreean Gaon Digital Chart și Billboard K-Pop Hot 100 timp de trei săptămâni consecutive.

Pe 7 octombrie 2012, s-a anunțat că membrii Davichi vor părăsi compania pentru a forma o companie independentă. Cu toate acestea, în mai puțin de o lună, în media au apărut informații potrivit cărora duo-ul și-a revizuit decizia de a părăsi Core Contents Media și chiar și-a reînnoit contractele cu casa de producție.

2013–2014: Mystic Ballad și 6,7

Pe 3 martie 2013 a fost lansat videoclipul pentru single-ul de pre-lansare „Turtle”, de pe al doilea album de studio al Davichi intitulat „Mystic Ballad”. Videoclipul o are în rolul principal pe Hyoyoung (5dolls). „Turtle” a continuat să ocupe locul 1 în topul Gaon Single Chart din Coreea de Sud. Pe 18 martie, Davichi a lansat piesa principală „Just the Two of Us”, împreună cu albumul complet, care a inclus colaborări cu Duble Sidekick, Verbal Jint, Jung Suk-won și Ryu Jae-hyun. Promovarea pentru piesa „Just the Two of Us” a început pe 21 martie pe M! Countdown. De altfel, single-ul a ocupat locul întâi pe M!Countdown, marcând cel de-al cincisprezecea show-ului muzical câștigat de Davichi.

Pe 1 aprilie, Davichi a lansat single-ul digital „Be Warmed (feat. Verbal Jint)”. Piesa a fost inițial destinată albumului Mystic Ballad, dar a fost scoasă de pe acesta din motive necunoscute. Cu toate astea, melodia a avut succes instantaneu în Coreea de Sud. Pe 27 iunie, Davichi a lansat albumul single digital “Memories of Summer” cu piesa „Because I Miss You Today”, care a fost produsă de Choi Kyu-sung.  

Pe 23 februarie 2014 au început iar să se agite apele în jurul Davichi, și asta deoarece în media s-a anunțat că expirase contractul trupei și că o reînnoire cu Core Contents Media părea puțin probabilă. Curând zvonirile s-au confirmat, trupa lansând totuși un ultim album de studio cu compania în semn de „cadou de despărțire”. Pe 4 iunie, Davichi a lansat piesa „Again”, cu Kim Tae-min, Park Sang-won și Seunghee din F-ve Dolls. Șirul lansărilor au curs apoi lanț. Astfel, pe 18 iunie, duo-ul a lansat „Pillow”, o melodie de debut nelansată anterior, iar EP-ul 6,7 a fost lansat digital chiar a doua zi, pe 19 iunie. Pe 3 iulie, Davichi a lansat „Don’t Move” ca ultimul lor single sub managementul Core Contents Media, cu videoclipul în care sunt prezente, sub formă de featuring Dani din trupa T-ara N4 și Sungmin, membrul trupei Speed.

Pe 13 iulie, Davichi a lansat piesa “It’s Okay, That’s Love”, care a fost prezentă pe coloana sonoră a dramei SBS “It’s Okay, That’s Love”. La scurt timp după aceea, pe 17 iulie, duo-ul a semnat un contract exclusiv cu CJ E&M.

2015–2016: Davichi Hug, 50 x Half

Sub noua lor agenție, Davichi a lansat EP-ul Davichi Hug pe data de 21 ianuarie 2015, cu cele două single-uri principale, „Crying Again” și „Sorry, I’m Happy”. Mini-albumul a fost lansat sub managementul CJ E&M – divizia MMO Entertainment. Pe 16 decembrie, au lansat single-ul digital „WHITE” cu Jay Park.

Pe 13 octombrie 2016, Davichi a lansat cea de-a șasea piesă extinsă, 50 x Half, cu piese cu titlu dublu „Beside Me” și „Love Is To Give”. Ulterior, pe 28 octombrie, trupa și-a anunțat concertul solo intitulat Davichi In Tempo <50 X HALF>. În acea perioadă, două concerte au avut loc în Seul, la Sala Grandă a Universității Yonsei, în perioada 30-31 decembrie.

2017 – prezent: & 10 și debuturi solo

Pe 11 octombrie 2017, Davichi și-a lansat single-ul digital intitulat „To Me”, iar câteva luni mai târziu, mai exact pe 15 decembrie, trupa și-a anunțat concertele solo intitulate Davichi La êve Concert 2017, evenimente ce au avut loc tot la Seul, la Grand Hall Universitatea Yonsei, în perioada 23-24 decembrie.

Pe 16 ianuarie 2018 B2M Entertainment a anunțat că Davichi va lansa al treilea album de studio pentru a sărbători aniversarea a 10 ani de la debutul duo-ului. Astfel a fost lansat al treilea album de studio – &10 pe 25 ianuarie, cu piesa de titlu „Days Without You”.

În continuare, vă invităm să ascultați un playlist format din 12 cele mai frumoase OST-uri marca Davichi care ne-au încântat în dramele pe care le-am urmărit.




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.