rain songs

Opt cântece pe care să le ascultați atunci când plouă

Zilele ploioase dețin o anumită magie, indiferent că ne fac să ne simțim nostalgici sau pur și simplu pentru că ne oferă alinare, nu există nicio îndoială că ploaia și zilele ploioase ne aduc o dispoziție specială. Astfel de zile necesită în mod inevitabil ca o nouă listă de cântece să fie setată pe “repeat” și cântecele din acest articol sunt perfecte pentru astfel de zile!

  1. “Rain” – Taeyeon, din Girls Generation

Un vechi favorit, te poți baza pe vocea ca de miere a lui Taeyeon pentru a transmite dorul și nostalgia care se stârnește în timp ce privești loviturile blânde ale ploii pe ferestre. Deși există o tristețe, piesa oferă și confort în rândurile sale despre despărțire: „Sunetul ploii sună pașnic, de parcă m-ar întreba cum a fost ziua mea. / În picăturile de ploaie ale tale, colorate cu amintirile îndepărtate. ”

  1. “You, Clouds, Rain” – Heize cu Shin Young Jae

Piesele lui Heize sunt întotdeauna o minune, iar colaborarea ei cu Shin Yong Jae nu face excepție! Tonul ei dulce se îmbină perfect cu versurile lui blânde, din inimă, iar împreună țes sentimentele regretelor asupra unei relații trecute care este adusă în conștiința cuiva de fiecare dată când afară plouă. Versurile sunt simple, dar semnificative în sensul lor, „Pentru că ploua / m-am gândit la tine”.

  1. „Forever Rain” – RM, din BTS

O melodie cu ritm lent, care te atrage prin melodia sa sombră de pian, „Forever Rain” captivează cu rapul blând al lui RM, care oferă o poveste de introspecție, singurătate și dorința de a te elibera. Este o piesă răcoritoare în onestitatea sa, evidențiind o mulțime de emoții complicate printr-un videoclip muzical aproape ironic în minimalismul său monocromatic. Dar ce stil elegant de livrare!

„Când plouă, eu / Simt puțin că am un prieten / Continuă să bată la ferestre / Mă întreabă dacă o duc bine”

  1. „When It Rains In Night” – PENTAGON

„When It Rains In Night” este o piesă plină de viață care vorbește despre durerea neîncetată care rămâne după o despărțire recentă. Strigătul emoțional al membrilor curge perfect odată cu rapul lent pentru a comunica sentimentele persistente ale dorului de fostul/a partener/ă: „Când plouă, la fel ca mine / sper doar să îți fie și ție dor de mine”.

  1. „A Gloomy Clock” – IU cu Jonghyun, din SHINee

Există ceva cu adevărat trist la „A Gloomy Clock”. Un cântec care transmite deschis depresia și melancolia adâncă, dar totuși o face într-un mod care poate fi aproape descris ca fiind capricios, cu bifarea ritmică a unui ceas și fluieratul ocazional din fundal. Tonul blând și liniștit al lui IU este completat perfect de baritonul mai profund al lui Jonghyun pentru a crea un cântec melancolic și fermecător, perfect pentru a cădea în melancolie în zilele lente și ploioase.

„Plouă, plouă / face lucrurile lipicioase, continuă să plouă / mi-e somn, mi-e somn / sunt prea leneș ca să fac ceva”

  1. „Run With Me” – Sunwoo Jung-A

Vocea frumoasă a lui Sunwoo Jung-A strălucește în mod deosebit în „Run With Me”, o melodie care se simte ca un prieten care este atât un suport emoțional sigur în momente de nevoie, cât și cineva care ar fi chiar lângă tine, luptându-se la fiecare pas al drumului atunci când simți că ești gata să o iei de la capăt. Și tocmai așa se trasează traiectoria cântecului, începând cu o șoaptă care se transformă într-o voce stabilă, puternică, înainte de a se termina pe ritm de șoapte muribunde:  „Să mergem cu mine chiar acum / Să fugim”.

  1. „illa illa” – B.I

Vocea plină de emoție a lui B.I în „illa illa” contrastează bine cu melodia relaxată, pentru a picta o imagine a singurătății și a disperării care este în cele din urmă înlăturată de creșterea noii speranțe. Cântecul izbucnește necontrolat cu o energie infecțioasă în a doua jumătate pentru a reprezenta un sentiment de speranță și hotărâre întemeiată, la fel ca o pasăre phoenix care se ridică dintr-o movilă de cenușă.

„Deși știu că se va prăbuși / probabil voi construi din nou un castel de nisip”

  1. „Summer Rain” – GFRIEND

Încheiem cu cea mai optimistă piesă din această listă, „Ploaia de vară” a lui GFRIEND este o stropire de ploaie de vară binevenită, care aduce un omagiu surprizei și dulceții unei iubiri care apare neașteptat. Farmecul piesei constă în tonul vocal dulce al membrelor, care dă viață unei povești de dragoste care este privită cu drag:  „Atât de frumoasă, precum un șuvoi de apă de ploaie / Povestea noastră cristalină”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.