usr_1629778501134

Statul California a numit oficial 22 noiembrie “Kimchi Day”

Zilele acestea am văzut o veste care m-a bucurat foarte tare. Este oficial acum, statul american California a desemnat oficial data de 22 noiembrie ca zi de sărbătoare  „Kimchi Day/Ziua Kimchi”.

Politicianul Steven Choi a propus Rezoluția HR52 cu privire la această desemnare, iar legislativul statului a adoptat-o ​​pe 23 august în Sacramento, potrivit Korea.net.

Foto:  Korea.net

De fapt, pe data de 21 mai, republicanul Choi a inițiat rezoluția propunând data de 22 noiembrie ca “Kimchi Day/Ziua Kimchi” împreună cu 12 organizații coreene, inclusiv având susținerea Centrului Cultural Coreean din Los Angeles.

În rezoluție, el a menționat originea Kimchi-ului și a explicat conceptul de “Kimjang”, respectiv cultura tradițională și procesul de preparare a Kimchi-ului înscris în 2013 pe Lista reprezentativă a UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității. De asemenea, în ea se mai specifica și calitățile pe care le are Kimchi, respectiv conține probiotice, calciu și vitamine și faptul că crește imunitatea corporală.

După ce rezoluția a fost aprobată, republicanul  Choi a declarat că desemnarea “Kimchi Day” de către California a înseamnă un pas foarte important în unirea comunității coreene în statul care găzduiește, de fapt, 32% din populația etnică coreeană din SUA. În același timp a adăugat că scopul rezoluției a fost să marcheze ziua împreună cu guvernul coreean.

În acest an, pe 22 noiembrie, reședința oficială a consulatului general coreean din Los Angeles va găzdui un eveniment de tipul kimjang pentru a marca pentru prima dată sărbătoarea Kimchi-ului.  




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.