PYH2021100104290001300_P4

Coreea de Sud raportează peste 2 000 de cazuri noi COVID-19, a 6-a zi consecutiv. Se mențin măsurile de restricție

Coreea de Sud a raportat, vineri, 1 octombrie, peste 2000 de cazuri noi de infecții COVID-19 pentru a șasea zi consecutiv, determinând autoritățile să mențină nivelul actual al restricțiilor pentru încă 2 săptămâni, potrivit Yonhap.

Mai exact, țara a raportat 2.486 de noi cazuri de COVID-19,  2.451 dintre ele reprezintă infecții locale, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri la 313.773, conform Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA). În același timp, au mai fost raportate încă 16 decese din cauza COVID-19, prin urmare  a crescut numărul de morți la 2.497.

Foto: Yonhap

Al patrulea val al pandemiei din țară s-a înrăutățit în urma vacanței de toamnă, prilejuită de sărbătoarea Chuseok, săptămâna trecută, când masele de oameni au călătorit la nivel național, cazurile zilnice atingând sâmbătă un nivel record de 3.271.

Premierul Kim Boo-kyum a declarat într-o ședință că țara va menține măsurile actuale de distanțare socială, care limitează numărul persoanelor din întrunirile private, încă 2 săptămâni începând de luni, 4 octombrie, pentru a contracara recenta creștere a infecțiilor COVID-19.

Vreau să vă aduc aminte că zona capitalei Seul a fost supusă măsurilor de distanțare de nivelul 4, cel mai mare din sistemul cu patru niveluri al țării, încă din iulie, în timp ce alte zone din țară sunt sub nivelul 3. Conform normelor actuale, cafenelele și restaurantele din zona capitalei pot fi deschise până la ora 22:00 și adunările de până la 6 persoane sunt permise în zona capitalei după ora 18:00. dacă 4 dintre ele sunt complet vaccinate.

Autoritățile coreene sunt în alertă și se așteaptă ca următoarele 2 săptămâni oamenii să călătorească și răspândirea virusului să fie și mai accelerată.

„Următoarele două săptămâni vor fi un punct critic în determinarea evoluției virusului”, a declarat Lee Ki-il, un înalt oficial de sănătate, într-o conferință de presă. „Solicităm din nou înțelegerea și cooperarea oamenilor ”.

Autoritățile coreene impun restricții pentru a menține situația virusului sub control, deoarece își propun să revină la normalitate mai târziu în acest an, când majoritatea populației va fi complet vaccinată. Ministrul Lee a spus că autoritățile vor monitoriza situația în următoarele două săptămâni și vor lua în considerare reducerea mai multor restricții pentru persoanele complet vaccinate.

Până acum, 39,35 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 76,6% din populația țării, au primit până acum primele doze de vaccin COVID-19, iar aproximativ 25,7 milioane de persoane (50,1%  din populație)  au schema completă de vacinare, a spus KDCA.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.