Untitled

Cea mai mare expoziţie de tehnică militară şi aerospaţială din istoria Coreeei de Sud, inaugurată la Seul

Coreea de Sud a inaugurat, pe 19 octombrie, cea mai mare expoziţie de tehnică militară şi aerospaţială din istoria sa, prezentând avionul său de luptă de generaţie viitoare, drone şi alte tehnologii, cu intenţia creşterii exporturilor într-o perioadă în care economiile îşi revin după pandemia de Covid-19, transmite Reuters, preluat de G4Media.ro.

Ceremoniile de deschidere a International Aerospace and Defence Exhibition (ADEX), de la baza aeriană din Seul, au fost umbrite însă într-o anumită măsură de lansarea de către Coreea de Nord unei rachete balistice de pe un submarin (SLBM).

„În pofida situaţiei Covid-19 din acest an, ne aşteptăm să aibă loc un marketing de export pentru produse dezvoltate de companiile interne la această expoziţie la care participă cel puţin 440 de companii din 28 de ţări, prezentând 79 de tipuri de aeronave şi 68 de tipuri de echipamente terestre”, se arată într-un comunicat.

Aproximativ 300 de oficiali guvernamentali, militari şi reprezentanţi din sectorul apărării din 45 de ţări sunt aşteptaţi să participe la evenimentul care durează până sâmbătă.

Cel puţin 170 de soldaţi americani vor prezenta avioane militare americane, au anunţat Forţele Aeriene ale SUA.

Săptămâna trecută, oficialii Korea Aerospace Industries au refuzat să comenteze potenţialele oferte de export pentru avioanele de luptă de tip KF-21 şi elicopterele Light Attack, dar au spus că ambele programe sunt pe drumul cel bun.

Korean Air a declarat că prezintă drone cu capacităţi de ridicare şi aterizare verticale, în timp ce un ”hub spaţial” organizat la expoziţie prezintă componente ale programului spaţial al Coreei de Sud, care ar urma să se dezvolte mai rapid odată cu lansarea planificată joi a primului său vehicul de spaţial.

Exporturile Coreei de Sud în 2016-2020 au fost cu 210% mai mari decât în ​​2011-2015, potrivit datelor Institutului Internaţional de Cercetare a Păcii din Stockholm, mai arată sursa citată.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.