Untitled

Coreea de Sud vrea să intre în cursa pentru explorarea spațiului

Coreea de Sud vrea să intre în clubul naţiunilor spaţiale avansate printr-o încercare de plasare pe orbită, pe 21 octombrie, a unei încărcături utile de peste o tonă, cu ajutorul primei sale rachete fabricate integral în ţară, „Korean Satellite Launch Vehicle II”, numită şi „Nuri”, relatează AFP, citată de News.ro și preluat de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, racheta “Korean Satellite Launch Vehicle II” încearcă să plaseze pe orbită o încărcătură falsă de o tonă şi jumătate, de la poligonul de tragere Goheung, la o altitudine de 600-800 de kilometri.

Sudul a avut nevoie de aproximativ zece ani pentru a dezvolta această rachetă cu trei trepte, al cărei cost este estimat la 2.000 de miliarde de woni (2,18 miliarde euro).

Racheta este prevăzută cu şase motoare cu carburant lichid, cântăreşte 200 de tone şi are 47,2 metri lungime.

Coreea de Sud este cea de a 12-a economie a lumii şi una dintre ţările cele mai avansate tehnologic, prin Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone şi de procesoare din lume.

Însă ea a rămas în urmă în cucerirea spaţială, în care calea a fost deschisă de către Uniunea Sovietică, prin lansarea primului satelit, în 1957, urmată îndeaproape de Statele Unite.

În Asia, China, Japonia şi India au dezvoltat programe spaţiale avansate, iar Coreea de Nord este utima ţară care a intrat în clubul ţărilor capabile să lanseze un satelit, conform sursei citate.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.